Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Campanie de promovare online in cazul unei societati neplatitoare de TVA. Tratament fiscal

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Nov. 2019 Exclusiv
Tags: campanie de promovare, tva, servicii intracomunitare

Care sunt situatiile in care persoanele impozabile cu sediul activitatii economice in Romania au obligatia sa solicite inregistrarea speciala in scopuri de TVA, conform art. 317 din Codul fiscal? Despre acest subiect va vorbi unul dintre specialistii nostri, in cele ce urmeaza.

"O societate care are ca obiect de activitate activitati medicale, pentru care nu are obligativitatea inregistrarii in scopuri de TVA, doreste sa faca o companie de promovare pe GOOGLE. Inainte de achizitia acestor servicii intracomunitare pe cale electronica are obligatia inregistrarii in scopuri de TVA conform art 317, alin.1, lit. c)?"
 
Unul dintre specialistii Portal Codul Fiscal arata ca persoanele impozabile care au sediul activitatii economice in Romania au obligatia sa solicite inregistrarea speciala in scopuri de TVA conform art. 317 din Codul fiscal in urmatoarele cazuri:
a) realizeaza achizitii intracomunitare de bunuri a caror valoare depaseste plafonul de 10.000 euro;
b) presteaza servicii care au locul in alt stat membru, pentru care beneficiarul serviciului din alt stat membru este persoana obligata la plata taxei conform echivalentului din legislatia altui stat membru al art. 307 alin. (2) din Codul fiscal;
c) achizitioneaza un serviciu de la un prestator, persoana impozabila stabilita in alt stat membru, servicii pentru care este obligata la plata taxei in Romania conform art. 307 alin. (2) din Codul fiscal;
d) livrari intracomunitare de bunuri realizate de catre persoanele impozabile care aplica regimul special pentru agricultori.
 
Chiar daca desfasurati activitati scutite de TVA in temeiul art. 292 alin. 1 lit. b din Codul fiscal, cabinetul medical (societate care are ca obiect de activitate activitati medicale) este considerat persoana impozabila din punct de vedere al TVA conform art. 269 alin. 1 si 2 din Codul fiscal.
 
In aceste conditii, achizitia serviciilor de reclama de la Google reprezinta achizitii intracomunitare de servicii pentru care cabinetul trebuie sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 317 alin. 1 lit. c din Codul fiscal ( cod fiscal special pentru operatiuni intracomunitare).
 
In concluzie, cabinetul este obligat sa solicite codul special de TVA inainte de achizitia serviciilor intracomunitare si sa achite TVA pentru achizitiile efectuate in baza decontului special de TVA 301.
 
In cazul in care persoana este obligata sa se inregistreze in scopuri de TVA conform art. 317 din Codul fiscal si nu solicita inregistrarea, atunci organele fiscale competente vor inregistra persoana respectiva din oficiu.
In vederea inregistrarii in scopuri de TVA a altor persoane care efectueaza achizitii intracomunitare sau pentru servicii, contribuabilii trebuie sa depuna formularul 091 – Declaratie de inregistrare in scop de TVA/Declaratie de mentiuni a altor persoane care efectueaza achizitii intracomunitare sau pentru servicii. Acest formular va fi insotit si de alte documente cerute de organul fiscal pentru determinarea corecta a situatiei fiscale a contribuabilului.
Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 317 din Codul fiscal trebuie sa depuna declaratia recapitulativa (formular 390) pentru lunile calendaristice in care ia nastere exigibilitatea taxei.
 
Factura de la furnizor, care nu va mai contine TVA pentru ca i-ati comunicat numarul valid de TVA:
628 = 401      
- Calculati TVA: 628 = 446 valoarea facturii x 19%
- Declarati taxa in 301 si achizitia in 390
- Platiti TVA pana pe 25 ale lunii urmatoare: 446 = 5121/5311.

Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
 
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Campanie de promovare online in cazul unei societati neplatitoare de TVA. Tratament fiscal":
Rating:

Nota: 4.25 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016