keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Taxare inversa servicii non-UE

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Ian. 2012 Exclusiv
Tags: legea 74/1993, tva, taxare inversa

Intrebare: O societate din Romania primeste o factura dintr-un stat non-UE (Emirate) pentru o lucrare efectuata intr-o tara din Uniunea Europeana. Societatea din Romania nu are reprezentanta in celalalt stat membru UE. Aceasta detine, in schimb, un certificat de rezidenta fiscala de la firme din statul non-UE.


Se va aplica taxarea inversa la aceasta factura? Unde se va inregistra in 300? Se retine si se plateste taxa de rezidenta fiscala?


Raspuns:

In situatia in care factura primita nu are inscris TVA, serviciul este impozabil in Romania, aplicandu-se regulile generale de la art 133 alin 2 din Codul fiscal , conform caruia persoana obligata la plata TVA este beneficiarul, persoana impozabila. In aceste conditii, societatea din Romania este persoana obligata la plata TVA, conform art 150 alin 2  si va efectua plata TVA prin taxare inversa (4426 = 4427) conform art 157 alin 2, inscriind operatiunea la rd 7 si 19 in Decontul de TVA.

In situatia in care factura primita are TVA inscris, atunci operatiunea este neimpozabila in Romania, nu se face taxarea inversa sis e declaar in Decontul de TVA la rd 24.

In ceea ce priveste impozitul pe veniturile nerezidentilor, in conditiile in care detineti Certificatul de rezidenta fiscala, nu veti retine la sursa impozit pe venit, ci veti aplica prevederile Conventiei de evitare a dublei impuneri ratificata prin Legea 74/1993, art. 7, conform caruia, veniturile obtinute de societatea din emirate sunt impozabile numai in Emirate.

"ART. 7
    Profiturile intreprinderii

1.    Profiturile unei intreprinderi a unui stat contractant sunt impozabile numai in acest stat contractant, in afara de cazul cand intreprinderea exercita activitatea in celalalt stat contractant printr-un sediu permanent situat acolo. Daca intreprinderea exercita activitatea sa in acest mod, profiturile intreprinderii pot fi impuse in celalalt stat, dar numai acea parte din ele care este atribuibila acelui sediu permanent."

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016