Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

De ce se numara bobocii toamna

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Oct. 2018
Tags: taxe, impozite, newsletter infotva

Nu am inteles decat tarziu ce semnificatie are faptul ca toamna se numara bobocii. Imi era atat de adanc intiparit faptul ca primavara este anotimpul in care se produce inflorirea incat nu reuseam sa inteleg de ce toamna se numara bobocii, iar nu primavara...

Cu greu mi-am smuls nedumerirea dintre circumvolutiuni, asta s-a petrecut atunci cand cineva mi-a vorbit despre bobocii de rata.

Apoi, avansand pe drumul intelegerii, m-am gandit si la bobocii de gasca si de lebada.
Asadar bobocii sunt de flori, de rata, de gasca si de lebada. De ce am inteles tarziu? Din cauza unui context cultural: in satul din Banat unde am copilarit, bobocilor li se spune "bibilani".

Revenind la semnificatia expresiei "toamna se numara bobocii": ea se refera la pasari, nu la flori. Toate pasarile care fac boboci eclozeaza vara (eco, nu in incubatoare), dupa o clocire de cca 4-5 saptamani. Nu toti puii care ies din ou supravietuiesc mult timp, ci doar 45%-70% din bobocii de rata si gasca, in vreme ce puii de gaina sunt mai norocosi, rata de supravietuietuire in randul lor fiind de 70-80%. De aceea, bobocii trebuie numarati toamna, nu vara, indata ce au iesit din ou.

La fel si newsletterul InfoTVA, care a implinit 5 ani in aceasta toamna, atinge un numar frumos, datorita dumneavoastra, stimati cititori.

Va multumim!
Impreuna, balansandu-ne si echilibrandu-ne, vom fi tot mai puternici si vom trece cu bine peste capcanele fiscalitatii si ale TVA-ului. Va propun sa aruncati o privire in urma, pe materialele scrise anterior, si un gand inainte, spre viitor, cu incredere, atentie si calm.

Editorial preluat din Newsletter-ul Taxe si Impozite Actual nr. 38/ Decembrie 2009

Editorial adaugat la 31 decembrie 2009

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "De ce se numara bobocii toamna":
Rating:

Nota: 4.37 din 5 din 15 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016