Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Se prelungeste scutirea de impozit pe profitul reinvestit

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 01 Sep. 2016 Exclusiv
Tags: scutire profitul reinvestit, impozit pe profitul reinvestit, facilitati fiscale 2017, anca dragu

Recent a fost anuntata decizia de prelungire a timpului dedicat aplicarii acestor facilitati. Chiar daca la acest stadiu reprezinta o propunere inclusa intr-un pachet de masuri legislative, modificarea are toate sansele sa se aplice.

 

Astfel, Ministerul Finantelor Publice a decis sa prelungeasca perioada de acordare a scutirii de impozit pe profitul reinvestit, facilitate care expira la sfarsitul acestui an.

Anuntul a fost facut saptamana aceasta, in cadrul unei emisiuni prezentate la Realitatea TV, potrivit Agerpres, de catre ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.

"Vom prelungi facilitatile fiscale pentru profitul reinvestit. Aceasta facilitate expira la finalul acestui an si o vom prelungi pentru cei care reinvestesc profitul".

Va reamintim ca scutirea de impozit pe profitul reinvestit a intrat in vigoare la data de 1 iulie 2014 si trebuia sa se aplice timp de un an si jumatate. Pe perioada stabilita astfel de lege pentru acordarea facilitatilor fiscale, agentii economici sunt scutiti integral de la plata impozitului pentru profitul reinvestit in echipamente tehnologice, respectiv masini, utilaje si instalatii de lucru.

Totodata, potrivit declaratiilor facute de ministrul Finantelor, in perioada urmatoare se are in vedere pregatirea unor "simplificari pentru mediul de afaceri", in privinta fiscalitatii, precum si un pachet de reducere a evaziunii fiscale, potrivit aceleiasi surse.

"Pregatim simplificari pentru mediul de afaceri si pregatim un pachet de reducere a evaziunii fiscale, ceea ce este o veste buna pentru mediul de afaceri, pentru ca oferim acele conditii egale de piata pentru toti participantii. Pentru mediul de afaceri e foarte importanta predictibilitatea fiscala. Deci taxe majore nu vor fi modificate. De fapt, taxele, in general nu vor fi modificate (...) Dar pregatim ceva imbunatatiri, ceva simplificari", a declarat Anca Dragu, citata de sursa amintita mai sus.


 

Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Se prelungeste scutirea de impozit pe profitul reinvestit":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016