Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Ministerul Finantelor Publice are pe masa de lucru un proiect de lege prin care vor fi restranse mai multe prerogative acordate in acest moment Corpului Expertilor Contabililor si Contabililor ...
Ministerul Finantelor Publice are pe masa de lucru un proiect de lege prin care vor fi restranse mai multe prerogative acordate in acest moment Corpului Expertilor Contabililor si Contabililor Autorizati (CECCAR). Proiectul va cere astfel institutiei sa raspunda pentru modul in care sunt cheltuiti banii, prin introducerea obligativitatii auditarii situatiilor financiare intocmite.Noul proiect prevede noi reglementari in ceea ce priveste retragerea calitatii de expert contabil si contabil autorizat. Astfel, aceste calitati nu pot fi retrase prin hotarari, decizii sau alte act emise de organele de conducere ale CECCAR.
In plus, au fost introduse si noi reglementari privind supravegherea in interes public a activitatii CECCAR, prin specificarea ca aceasta se va realiza de catre Consiliul pentru Supravegherea in Interes Public a Profesiei Contabile. De asemenea, noul proiect obliga CECCAR la procedura de audit a situatiilor financiare.
Proiectul elimina si prevederile referitoare la reprezentarea Ministerului Finantelor Publice in Comisiile de disciplina, avand in vedere atributiile acestor comisii si introduce o noua cerinta prin care Regulamentul de organizare si functionare al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, precum si modificarile aduse acestuia sa se aprobe prin hotarare a Guvernului Romaniei.
In continuare, proiectul de lege confera posibilitatea contestarii deciziilor Consiliului Superior al CECCAR la instanta competenta si obliga institutia sa publice in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, hotararile si deciziile care sunt de interes general adoptate de Consiliul superior, Biroul Permanent si Conferinta nationala.

Agenda Fiscala a Contabilului 2025

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025

Cartea Verde a Contabilitatii
A fost introdusa obligativitatea publicarii pe site-ul CECCAR a acelor hotarari care nu sunt de interes general si care nu se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, iar proiectul prevede si posibilitatea reprezentarii CECCAR in cadrul intrunirilor organismelor profesiei contabile europene si internationale si de catre o alta organizatie profesionala.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Zoom fiscal: Anul fiscal diferit de anul calendaristic conform Noului Cod fiscalNoutati legislative cu incidenta fiscala in luna mai 2016. Explicatii CECCARZoom fiscal: Rambursarea TVA din alte state membre pentru anul 2014Zoom fiscal: Regimul TVA pentru livrarile de imobile si terenuri in 2016TVA. Operatiuni interne supuse taxarii inverseUltimele articole
NOUTATE! Balanta de verificare trebuie intocmita lunar, conform OUG 138/2024Proiect: Finantele introduc numarul de identificare digitala, alternativ CNP-ului clasicExamenul CECCAR 2024. Teste rezolvate, exact in genul celor care se dau la examenA fost aprobata procedura de anulare a obligatiilor fiscale ce fac obiectul prevederilor art. I din legea nr. 72/2022Case de marcat electronice. Cum verificati daca sunt conectate la ANAF si daca transmit date catre serverArticole similare
Principalele modificari aduse Codului Fiscal incepand cu 1 ianuarie 2023Atelier TVA 2019: Fii la curent cu modificarile legislatiei interne si europene privind TVAStudiu de caz: Infiintarea unei intreprinderi individuale si calificarea intreprinzatoruluiMicrointreprinderi in 2023. Cum se calculeaza plafonul de 500.000 euro?Seminar: Teme practice din 2014 si Noutati fiscale din 2015Ultimele articole
Firme care NU mai sunt microintreprinderi din ianuarie 2023. Pot reveni la impozit micro din 2025?Microintreprindere in 2025. Ce conditii trebuie sa indeplineasca firmele la 31 decembrie 2024Situatii financiare nedepuse la timp. De cand trece microintreprinderea la impozit pe profitMicrointreprindere 2024. Veniturile din drepturi de proprietate intelectuala intra in plafonul de 500.000 euro?Firme care NU mai sunt microintreprinderi in 2024. Cand pot reveni la acest regim fiscal?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"