Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

CECCAR raspunde pentru felul in care foloseste banii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Iul. 2011
Tags: ceccar, audit financiar, situatii financiare ceccar

Ministerul Finantelor Publice are pe masa de lucru un proiect de lege prin care vor fi restranse mai multe prerogative acordate in acest moment Corpului Expertilor Contabililor si Contabililor ...

Ministerul Finantelor Publice are pe masa de lucru un proiect de lege prin care vor fi restranse mai multe prerogative acordate in acest moment Corpului Expertilor Contabililor si Contabililor Autorizati (CECCAR). Proiectul va cere astfel institutiei sa raspunda pentru modul in care sunt cheltuiti banii, prin introducerea obligativitatii auditarii situatiilor financiare intocmite.

Noul proiect prevede noi reglementari in ceea ce priveste retragerea calitatii de expert contabil si contabil autorizat. Astfel, aceste calitati nu pot fi retrase prin hotarari, decizii sau alte act emise de organele de conducere ale CECCAR.
 
In plus, au fost introduse si noi reglementari privind supravegherea in interes public a activitatii CECCAR, prin specificarea ca aceasta se va realiza de catre Consiliul pentru Supravegherea in Interes Public a Profesiei Contabile. De asemenea, noul proiect obliga CECCAR la procedura de audit a situatiilor financiare.

Proiectul elimina si prevederile referitoare la reprezentarea Ministerului Finantelor Publice in Comisiile de disciplina, avand in vedere atributiile acestor comisii si introduce o noua cerinta prin care Regulamentul de organizare si functionare al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, precum si modificarile aduse acestuia sa se aprobe prin hotarare a Guvernului Romaniei.

In continuare, proiectul de lege confera posibilitatea contestarii deciziilor Consiliului Superior al CECCAR la instanta competenta si obliga institutia sa publice in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, hotararile si deciziile care sunt de interes general adoptate de Consiliul superior, Biroul Permanent si Conferinta nationala.

A fost introdusa obligativitatea publicarii pe site-ul CECCAR a acelor hotarari care nu sunt de interes general si care nu se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, iar proiectul  prevede si posibilitatea reprezentarii CECCAR in cadrul intrunirilor organismelor profesiei contabile europene si internationale si de catre o alta organizatie profesionala.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul " CECCAR raspunde pentru felul in care foloseste banii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016