Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Companiile si cetatenii romani au depozite in lei din ce in ce mai mari

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Iul. 2011
Tags: valuta, depozite in lei, bnr, depozite companii

In ultimele trei luni s-au inregistrat cresteri ale depozitelor companiilor si populatiei in moneda nationala. Cresterea din luna iunie raportata la luna anterioara a fost de 0,7% si de 2,5% prin ...


In ultimele trei luni s-au inregistrat cresteri ale depozitelor companiilor si populatiei in moneda nationala. Cresterea din luna iunie raportata la luna anterioara a fost de 0,7% si de 2,5% prin comparatie cu aceeasi luna a anului trecut. In total, depozitele au ajuns astfel la 174,31 miliarde de lei, volumul de plasamente in lei fiind in crestere.

Astfel, potrivit BNR, depozitele in lei ale firmelor si gospodariilor au fost in crestere cu 1% in luna mai 2010 si cu 8% mai mari prin comparatie cu luna iunie a anului trecut, ajungand la 113,9 miliarde de lei. Au crescut, de asemenea, si plasamentele in valuta, majorarile fiind de 0,2% fata de luna trecuta, dar inregistrand o scadere de 6,5% prin comparatie cu luna iunie a anului 2010, pana la suma de 60,37 miliarde lei (exprimate in euro au scazut cu 2,5%, pana la 14,26 miliarde euro).

Depozitele in lei ale locuitorilor au crescut cu 0,9% in luna mai si au ajuns la 66,63 miliarde lei. Prin comparatie cu iunie 2010, in ceea ce priveste depozitele in lei ale gospodariilor populatiei, au fost inregistrate cresteri de  7,3% (-0,6% in termeni reali).

In ceea ce priveste plasamentele in lei ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare), acestea au crescut prin comparatie cu luna mai pana la 47,29 miliarde lei, procentul de majorare fiind de 1,1%. In acelasi timp, la sfarsitul lunii iunie, depozitele in lei ale companiilor totalizau o crestere de 9% (1% in termeni reali) prin comparatie cu luna iunie a anului trecut.

In paralel, economiile in valuta exprimate in lei au fost mai mici in iunie cu 1,8% in cazul populatiei, ajungand la 39,7 miliarde lei, si cu 14,3% mai mici in cazul persoanelor juridice, pana la 20,6 miliarde lei.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Companiile si cetatenii romani au depozite in lei din ce in ce mai mari":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016