Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
O noua crestere la dobanzile creditelor de consum in lei este estimata dupa ce a inceput sa se diminueze numarul promotiilor la aceste credite. In luna iunie au fost deja afisate oferte ceva mai
O noua crestere la dobanzile creditelor de consum in lei este estimata dupa ce a inceput sa se diminueze numarul promotiilor la aceste credite. In luna iunie au fost deja afisate oferte ceva mai scumpe.
Majorarea dobanzii anuale medii la creditele de consum in lei a fost de 0,7 puncte procentuale in luna iunie, procentul dobanzii ajungand la 15,9% pe an. In primavara acestui an, mai multe promotii la creditele de consum invadasera piata, insa aceasta strategie nu a dus la o crestere a numarului de credite contractate de clienti, iar vanzarile noi nu au reusit sa depaseasca rambursarile. In iunie, soldul creditelor de consum in lei era de 26,2 miliarde lei, in scadere cu 20% fata de aceeasi perioada din 2010.
Tot in iunie a fost inregistrata o a doua crestere la dobanzile creditelor garantate, costul efectiv urcand la 6,6% pe an, cu aproape un punct procentual mai mult decat la jumatatea anului trecut. Unii analisti considera ca bancile nu se mai concentreaza la fel de mult pe vanzarea creditelor de consum deoarece acestea au reprezentat factorii problematici din punctul de vedere al restantelor.
Cererea redusa a facut ca soldurile de credite de retail sa scada in continuare, astfel ca bancile au revenit la un nivel normal. Astfel, dobanda medie la creditele noi a coborat cu aproximativ 0,5% in luna iunie si a ajuns la 10,1% pe an, ca urmare a ieftinirii finantarilor pentru companii.
Se considera ca cererea de credite va creste dupa ce companiile vor reusi sa isi stabilizeze bilanturile. La sfarsitul lunii iunie, firmele acumulasera datorii in valoare de aproxinativ 112 miliarde de lei, mai mari cu 5% fata de perioada similara a anului trecut.
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Incepand cu aceasta luna, banca ING a decis sa majoreze cu 1% marja de dobanda la toate creditele in lei. In ceea ce priveste creditele de nevoi personale cu garantie, dobanzile nominale incadreaza intre 11,4% si 14,9% pe an, iar imprumuturile fara garantii au o dobanda de 16,6% pe an.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Modificari la Codul Fiscal si la Codul de procedura fiscala aprobate de GuvernUn nou proiect MFP modifica unele reguli privind TVA-ul si incapacitatea de plataStabilirea prin contract a termenului si nivelului DOBANZIi. Ce obligatii avem?Noutati legislatie Fiscala 24-28 noiembrie 2008 - Monitorul OficialOrganizare contabilitate pentru o intreprindere individuala. Cum procedam si cum putem opta pentru contabilitate in partida dubla?Ultimele articole
Reminder! Pana pe 19 decembrie 2024 trebuie depusa D11A fost prelungit termenul pentru acordarea facilitatilor fiscale introduse prin OUG 107/2024Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Declaratia 100 in 2024: pentru ce se depune, termene, mod de completareNoua modificare asupra procedurii de aplicare a amnistiei fiscale (Ordinul 6438/2024)Articole similare
Valoarea creditelor restante a crescut cu 9% in septembrieBucurestiul e dator vandut: detine 38 la suta totalul restantelor populatiei si firmelorBNR vine cu vesti bune: scad dobanzile la creditele in lei pe viitorIMM IMVEST este la faza a patra de implementare: plata ajutorului de stat. Sunt asigurate 0 costuri de finantare pentru aplicantiNoutati legislatie Fiscala 27-31 octombrie 2008 - Monitorul OficialArticole similare
Rata dobanzii de politica monetara ramane la 6,25% pe anArticole similare
Bancile nu au cui sa dea crediteIMM-urile sunt cel mai riscant debitor bancarTipuri de credite. Care este cel mai potrivit pentru tine?Bucurestiul e dator vandut: detine 38 la suta totalul restantelor populatiei si firmelorSenatul a adoptat un proiect de lege pentru plafonarea dobanzilorUltimele articole
75 la suta dintre restantele firmelor din Romania au intarzieri de peste un an124.000 de firme si persoane au credite la cel putin doua institutii de creditIn ce fel trateaza bancile teama de somaj? Cu asigurari!Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"