Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Patru banci vand la pachet cu creditele si polite care ofera protectie imprumutatilor daca raman fara job sau daca se imbolnavesc si nu mai pot munci.Numarul somerior a ajuns la peste 625.000 de ...
Patru banci vand la pachet cu creditele si polite care ofera protectie imprumutatilor daca raman fara job sau daca se imbolnavesc si nu mai pot munci.
Numarul somerior a ajuns la peste 625.000 de persoane la sfarsitul lunii septembrie, in crestere cu aproximativ 70% fata de sfarsitul anului trecut, potrivit statisticilor publicate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca. In plus, FMI anticipeaza cresterea numarului de someri cu inca 248.000 de persoane pana la sfarsitul acestui an. Cresterea somajului si efectul acestei amenintari au redus apetitul populatiei de a contracta imprumuturi. In consecinta, bancile incearca sa trateze aceasta frica a potentialilor clienti cu asigurari care sa acopere plata ratelor in cazul pierderii slujbei.
Astfel, BCR, Raiffeisen, UniCredit ?iriac si Garanti ofera polite impotriva riscului de somaj celor care conctracteaza un imprumut. BCR, UniCredit ?iriac si Garanti ofera aceste asigurari numai celor care contracteaza credite de consum, in timp ce asigurarile vandute de Raiffeisen pot fi atasate oricarui tip de imprumut, inclusiv celor luate prin intermediul cardurilor. Singura institutie care ii pune obligatoriu sub umbrela unei astfel de polite pe toti clientii care iau un credit de consum este Garanti, asigurarile fiind achitate de banca. In cazul celorlalte institutii, asigurarile sunt optionale.
Costuri si acoperire
Asigurarile vandute de banci persoanelor care iau credite mai acopera si riscurile de invaliditate temporara sau permanenta, precum si riscul de deces. Polita vanduta de BCR exclude riscul de deces, insa acesta este asigurat gratuit de banca prin intermediul unei alte asigurari.
Clientii BCR care raman fara job sunt despagubiti cu echivalentul a maximum noua rate lunare, in timp ce debitorii celorlalte trei banci pot beneficia in astfel de situatii de indemnizatii suficiente doar pentru plata a sase rate lunare.
Mult mai important, despagubirile pe unele polite sunt platite dupa cateva zile, iar pe altele, dupa cateva luni. Clientii Garanti incep sa incaseze despagubirile dupa zece zile de la depunerea actelor care dovedesc ca au devenit someri, in timp ce indemnizatiile de somaj platite pe asigurarile vandute de Raiffeisen si UniCredit Tiriac vin abia dupa trei luni. In consecinta, pana la incasarea despagubirilor, somerii trebuie sa se descurce singuri cu plata ratelor.
Daca clientul asigurat nu mai poate munci, politele vandute de UniCredit prevad plata de despagubiri ceva mai rapid, dupa doua luni de la incident. Contractele de asigurare stabilesc insa si numarul maxim de rate pe care le poate primi un asigurat daca se produc mai multe riscuri: 12 - in cazul clientilor Garanti, 24 - pentru debitorii BCR.
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
In cazul politelor platite de clienti, primele de asigurare sunt fixe pe intreaga perioada a contractului si sunt achitate lunar, odata cu rata. In cazul unui imprumut de 10.000 de lei, polita care acopera si riscul de somaj costa intre 9,1 lei si 20 de lei pe luna.
Sursa: Capital
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Editorial: Piata de capital si Piata DorobantiInfluenta cresterii TVA asupra veniturilor colectate de ANAF la bugetExclusiv online: Consultantii fiscali: Normele pentru Codul Fiscal contrazic ordonanta pe care incearca sa o clarificeBasescu: Nu vor fi de ajuns 5,7 miliarde de euro pentru 2011Noile contributii pentru persoanele care nu realizeaza venituri. Ce sume se platesc?Ultimele articole
A scazut SOMAJul in randul tinerilor in prima jumatate a anului 2024Persoane care obtin venituri din dividende si chirii. CAS, CASS si regim TVA in 2024In atentia persoanelor care NU mai detin carnetele de muncaCampanie nationala ITM in 2024 privind cazurile de munca nedeclarata. Care sunt cele mai frecvente neconformitatiANOFM aloca, pentru 2024, peste 890 de milioane de lei pentru subventionarea locurilor de munca destinate somerilorArticole similare
Modificare formulare februarie 2016 prin Ordinul 3698/2015Platile anticipate pentru impozitul pe venit aferent trim. II. Plata pana la 25 iunie 2014Indira Crasnea (CRP): Statul ne jumuleste zicandu-ne ca ne protejeazaDin 1 ianuarie 2023 este introdusa o limita lunara de 33% pentru beneficiile extrasalariale care pot fi acordate de firme angajatilorPrecizari privind conditiile de incadrare in categoria microintreprinderilorUltimele articole
Implementare sistem E-Sigiliu. Este deja in vigoare din ianuarie 2024?Proiect OUG: Va fi introdusa Declaratia Unica precompletata de ANAF. Cine primeste formularulPrime acordate anagajatilor de Craciun. Sunt deductibile aceste cheltuieli?Proiect OUG. 5 modificari aduse de Finante titlului VIII Accize si alte taxe specialeTaxe PFA 2024: Ghid Complet | Impozite, Contributii si Optimizare FiscalaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"