Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum iti poti repara masina gratuit daca te-a lovit un autoturism fara RCA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Sep. 2010
Tags: rca, automobile

In primele opt luni, Fondul de Protectie a Victimelor Strazii a platit despagubiri de 4,55 mil lei. Fondul dispune de 25 milioane euro. Soferii implicati in accidente cauzate de automobile fara RCA ...

In primele opt luni, Fondul de Protectie a Victimelor Strazii a platit despagubiri de 4,55 mil lei. Fondul dispune de 25 milioane euro.

Soferii implicati in accidente cauzate de automobile fara RCA isi pot repara masina cu bani de la Fondul de Protectie a Victimelor Strazii (FPVS). Fondul nu despagubeste o parte din dauna in valoare de 100 euro, echivalent in lei, care reprezinta fransiza. Asta inseamna ca pagubele sub acest nivel vor fi achitate de soferul pagubit. In prezent, parcul auto national este de 5,31 milioane vehicule. "Toate aceste masini figureaza ca fiind inmatriculate, dar nu exista o statistica cu cate mai sunt practic in circulatie", au declarat pentru gandul reprezentanti din Directia Permise de Conducere. Avand in vedere ca in prezent gradul de acoperire cu RCA este de 85-90%, rezulta ca posibilitatea de a fi implicat intr-un accident cu soferul unei masini fara RCA este destul de mare, fiind vorba despre peste jumatate de milion de astfel de autovehicule.

Cum si cati bani poti obtine. Care sunt etapele, pas cu pas

Pentru a obtine banii, cererea de despagubire trebuie depusa la sediul FPVS sau la orice sucursala ori agentie a firmelor de asigurare care au dreptul sa vanda RCA. Cererea, al carei model se gaseste pe site-ul fpvs.ro, trebuie insotita de documente din care sa rezulte ca vehiculul vinovat a ramas neidentificat sau nu era asigurat RCA. Aceste documente trebuie depuse in original, dar, intr-o prima etapa, ele pot fi transmise prin fax sau prin email la Fond. In 90 de zile de la depunerea cererii de despagubire, Fondul achita despagubirea sau ofera un raspuns motivat pentru care a respins plata despagubirilor.

O persoana pagubita poate sa apeleze la FPVS in termenul general de prescriptie, de trei ani de la data accidentului. Suma medie platita de Fond pentru un dosar, in acest an, a fost de 27.571 lei, valoarea incluzand atat despagubiri materiale, cat si pentru vatamari corporale. "Valoarea daunei platite a crescut in acest an pentru ca instantele au tendinta de a majora nivelul despagubirilor hotarate pentru daune morale", a declarat pentru gandul Ovidiu Ciobanu, presedintele FPVS.

Infiintat in februarie 2006, FPVS a strans pana acum circa 25 milioane euro, din contributiile de 0,3% varsate de societatile de asigurari care practica RCA. De mentionat ca Fondul nu plateste despagubiri in cazul celor care isi gasesc masina lovita in parcare, precum si in cazul accidentelor provocate de pietoni, biciclisti, carute sau orice alte vehicule care nu aveau obligatia legala de a incheia o asigurare RCA. "Existenta Fondului nu inseamna ca cei care au obligatia de a se asigura RCA pot sa ignore aceasta obligatie, pentru ca in cazul in care provoaca accidente ei vor trebui sa restituie Fondului cheltuielile cu despagubirile platite plus alte cheltuieli legate de instrumentarea si lichidarea daunelor si dobanda legala aferenta. In concluzie, este mai scump sa nu iti faci asigurare RCA", a conchis Ciobanu.

Sursa: MEDIAFAX.RO

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cum iti poti repara masina gratuit daca te-a lovit un autoturism fara RCA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016