Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Editorial - Banii nu dorm dar spectatorii pot atipi

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Sep. 2010
Tags: bani, financiar, piata

In 1987, Oliver Stone facea un film despre piata de capital americana, numit Wall Street. Filmul este plin de verva, un fel de thriller financiar care reusea sa taie felii din vietile unor actori ...


In 1987, Oliver Stone facea un film despre piata de capital americana, numit Wall Street. Filmul este plin de verva, un fel de… thriller financiar care reusea sa taie felii din vietile unor actori care (se) jucau la/pe bursa de la New York, cea mai mare si mai dinamica din lume. Filmul a fost bun si a fost nominalizat la sase dintre categoriile Oscar dar s-a ales numai cu o statueta, gratie rolului exceptional facut de Michael Douglas.

Dupa 23 de ani, tot Michael Douglas (dar sub bagheta parca ofilita a lui Oliver Stone) face... toti banii in continuarea filmului, adica “Wall Street (2): Money Never Sleeps”. Pentru ca i s-a facut foarte multa reclama, filmul a si devenit lider in box-office-ului american, aducand incasari de 19 milioane de dolari in primul week-end.

Cu toate acestea, daca… money never sleeps, e posibil ca unii spectatori sa atipeasca…

Actiunea este mult mai lenta, la viteza melcului contribuind jocul slab al celorlate doua personaje principale: noul aspirant la inavutire cinstita si fiica lui Gordon Gekko. Parca sunt decupati din telenovelele romanesti nu alta.

De data asta, actiunea filmului explica, asa, pe intelesul tuturor (cica!), cauza crizei financiare si personifica prabusirea bancii americane de investitii Lehman Brothers. In afara de asta, mai e un conflict tata-fiica dar care, in cele din urma, dispare, dupa ce, in prealabil, Gekko intra in posesia banilor (in jur de 100 de milioane de dolari) pe care ii pusese deoparte pentru fii-sa, ii investeste magistral si le inzeceste valoarea. Dupa asta, durul, neiduplecatul, ferocele Gekko este inmuiat telenovelistic de vestea ca urmeaza sa fie bunic. Cam asta e toata povestea. Foarte bun finalul filmului in care personaje principale devin baloanele de sapun facute de niste copii,  baloane ilustrand perfect iluziile, bubble-urile (cresterea nejustificata si accelerata a preturilor unor active) despre care se tot vorbeste in film.

In afara de asta, sunt momente in care ti se pare ca te uiti la Sex and The City (Totul despre sex) caci Wall Street 2: Money Never Sleeps este presarat de reclame (subliminale) la marci de bijuterii, cartofi de rontait, bere, automobile, ceasuri si poate multe altele. Ceea ce nu face decat sa intregeasca si atmosfera facuta din sala de cinema in care a fost proiectat filmul, nasita de un important producator de echipament sportiv. Basca, la intrare, spectatorii au fost cadorisiti cu pliante ale unei firme de brokeraj pe piata Forex. Buna idee... O si mai buna idee pentru cine vrea sa inteleaga mecanismele financiare, bursiere, economice este sa se vada documentarul "The Ascent of Money" care, ca si Michael Douglas face toti banii...  

Alexandra Stanescu
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Editorial - Banii nu dorm dar spectatorii pot atipi":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016