Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Recent a fost realizat in mediul online romanesc un studiu cu privire la relatia pe care o au bancile cu intreprinderile mici si mijlocii. Astfel, fiind utilizat un total de 1.200 de respondenti, s-a ...
Recent a fost realizat in mediul online romanesc un studiu cu privire la relatia pe care o au bancile cu intreprinderile mici si mijlocii. Astfel, fiind utilizat un total de 1.200 de respondenti, s-a avut in vedere atingerea unor subiecte care privesc acordarea de credite, normele aferente si dificultatile care apar in comunicarea dintre banci si IMM-uri.In concret, cei care au fost cei mai nemultumiti de relatia cu bancile au fost reprezentantii intreprinderilor mici cu o cifra de afaceri de pana la 100.000 euro.
Potrivit aceluiasi studiu, 7 din 10 firme nu au de gand sa contracteze niciun credit in urmatoarele luni, fie pentru ca a fost deja atins gradul maxim de indatorare, fie ca alte intreprinderi prospecteaza piata in cautarea unor oferte cat mai avantajoase.
Bancilor li se reproseaza in acelasi timp faptul ca angajatii din banca sunt uneori mult prea rigizi si nu inteleg ce inseamna dezvoltarea unei afaceri. Astfel, strictetea normelor de creditare pare sa fie o trasatura care ii deranjeaza pe cei mai multi dintre cei care conduc intreprinderi mici sau mijlocii.
In unele situatii, acestia s-au plans de refuzul bancilor de a acorda credite datorita unor restante din urma, chiar daca in momentul incercarii de contractare a unui nou credit, conditiile erau foarte avantajoase pentru cei care doreau sa ia un nou credit.
Acestia si-au mai exprimat nemultumirea si fata de faptul ca reprezentantii bancilor nu vor sa aiba intalniri prin care sa cunoasca indeaproape mediul de afaceri, dar ca se respecta in intregime regulile atunci cand se intarzie cu plata ratelor.
Impozitarea veniturilor din chirii 2024
Cartea verde a contabilitatii
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Exista insa si reprezentanti ai intreprinderilor care se declara multumiti de relatia cu banca la care au credit, precizand ca la cateva luni banca se intereseaza de posibilitatea unei intalniri in cadrul unui program intern de vizite. Intreprinzatorii considera ca salariatii din banci ar trebui sa faca traininguri in privinta intelegerii mediului de afaceri. O alta recomandare a avut in vedere intretinerea unei relatii mai bune intre client si banca.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Secretarul de stat MEEMA: „Viitoarea strategie de redresare trebuie sa fi axata pe IMM-URIâ€In atentia firmelor care vor putea opta pentru procedura simplificata de raportare contabilaProgramul „IMM Leasing de echipamente si utilaje†a fost publicat in Monitorul Oficial (OUG 118/2020)Finantare de peste 1 miliard de lei pentru firme, prin IMM INVEST si AGRO IMM INVEST, in prima luna de la lansarea programelorCertificatul Constatator: ce Este si cum Se Obtine [Model]Ultimele articole
Sprijin financiar pentru firme, de pana la 450 milioane de euro. Pana cand se depun cererileDecont precompletat e-TVA. Patronii IMM-URIlor din Romania cer amanarea e-TVACombaterea contrabandei si fraudei la granita continua. Doua noi scanere au fost puse in functiune la Albita Din 29 iulie 2024 firmele pot accesa schema pentru investitii majore in industriile cu traditie in RomaniaUltimul pas pentru operationalizarea IMM Plus, indeplinit. Cum se acorda sprijinul pentru firmeArticole similare
Cifra de AFACERI. Care e limita de facturare in conditiile actuale din Codul fiscal?Ce modificari a adus OUG 79/2014 Legii Contabilitatii?Aveti manualul de politici contabile si procedurile contabile editabile?Intreprindere individuala. Subventie din fonduri nerambursabile. Regim TVAe-Factura: Ghid Complet pentru 2024Ultimele articole
Cum trebuie declarat impozitul pe profit pentru trim. III 2024. Speta importantaPragul de impozitare micro ar putea scadea gradual la 88.500 mii euro pana in 2027E-Trasport: Ce amenzi ar putea fi SUSPENDATE pana la 31 decembrie 2024Doua situatii in care se poate modifica perioada fiscala pentru TVA de la trimestru la lunaTaxe PFA 2024: Ghid Complet | Impozite, Contributii si Optimizare FiscalaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"