Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Dragoste cu nabadai intre IMM-uri si banci?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Iul. 2011
Tags: imm-uri, acordare credit, relatie banci, afaceri

Recent a fost realizat in mediul online romanesc un studiu cu privire la relatia pe care o au bancile cu intreprinderile mici si mijlocii. Astfel, fiind utilizat un total de 1.200 de respondenti, s-a ...

Recent a fost realizat in mediul online romanesc un studiu cu privire la relatia pe care o au bancile cu intreprinderile mici si mijlocii. Astfel, fiind utilizat un total de 1.200 de respondenti, s-a avut in vedere atingerea unor subiecte care privesc acordarea de credite, normele aferente si dificultatile care apar in comunicarea dintre banci si IMM-uri.

In concret, cei care au fost cei mai nemultumiti de relatia cu bancile au fost reprezentantii intreprinderilor mici cu o cifra de afaceri de pana la 100.000 euro.

Potrivit aceluiasi studiu, 7 din 10 firme nu au de gand sa contracteze niciun credit in urmatoarele luni, fie pentru ca a fost deja atins gradul maxim de indatorare, fie ca alte intreprinderi prospecteaza piata in cautarea unor oferte cat mai avantajoase.

Bancilor li se reproseaza in acelasi timp faptul ca angajatii din banca sunt uneori mult prea rigizi si nu inteleg ce inseamna dezvoltarea unei afaceri. Astfel, strictetea normelor de creditare pare sa fie o trasatura care ii deranjeaza pe cei mai multi dintre cei care conduc intreprinderi mici sau mijlocii.

In unele situatii, acestia s-au plans de refuzul bancilor de a acorda credite datorita unor restante din urma, chiar daca in momentul incercarii de contractare a unui nou credit, conditiile erau foarte avantajoase pentru cei care doreau sa ia un nou credit.

Acestia si-au mai exprimat nemultumirea si fata de faptul ca reprezentantii bancilor nu vor sa aiba intalniri prin care sa cunoasca indeaproape mediul de afaceri, dar ca se respecta in intregime regulile atunci cand se intarzie cu plata ratelor.

Exista insa si reprezentanti ai intreprinderilor care se declara multumiti de relatia cu banca la care au credit, precizand ca la cateva luni banca se intereseaza de posibilitatea unei intalniri in cadrul unui program intern de vizite. Intreprinzatorii considera ca salariatii din banci ar trebui sa faca traininguri in privinta intelegerii mediului de afaceri. O alta recomandare a avut in vedere intretinerea unei relatii mai bune intre client si banca.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Dragoste cu nabadai intre IMM-uri si banci?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016