Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ce trebuie sa contina un bon fiscal echivalent unei facturi simplificate pentru a fi transmis in E-Factura?
Conform Ordonantei de urgenta nr. 28/1999 si Codului Fiscal, bonul fiscal trebuie sa contina elemente precum:
-denumirea si codul de identificare fiscala ale operatorului economic emitent;
-adresa de la locul de instalare a aparatului de marcat electronic fiscal;
-logotipul si seria fiscala ale aparatului;
-numarul de ordine;
-data si ora emiterii;
-denumirea fiecarui bun livrat sau serviciu prestat;
-pretul sau tariful unitar;
-cantitatea;
-valoarea pe fiecare operatiune, inclusiv taxa pe valoarea adaugata, cu indicarea cotei de taxa;
-valoarea totala a bonului, inclusiv taxa pe valoarea adaugata;
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Manual de politici contabile - Stick USB
-valoarea totala a taxei pe valoarea adaugata pe cote de taxa, cu indicarea nivelului de cota;
-valoarea totala a operatiunilor scutite de taxa pe valoarea adaugata, precum si valoarea altor taxe care nu se cuprind in baza de impozitare a taxei pe valoarea adaugata, daca este cazul.
-unitatea de masura, codul de identificare fiscala al beneficiarului, la cererea acestuia, precum si numarul de identificare al bonului;
Data si ora emiterii bonului fiscal, numarul de identificare al bonului fiscal, precum si seria fiscala a aparatului de marcat electronic fiscal, se tiparesc pe bonul fiscal si sub forma de cod QR.
Transmiterea bonurilor fiscale in sistemul RO e-Factura:
Conform Art. 319 alin. 12 din Codul Fiscal, pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii cu o valoare de pana la 100 euro, se pot emite facturi simplificate sub forma de bonuri fiscale. Art. 10 alin. (1) din Ordonanta de urgenta nr. 120/2021 prevede ca facturile simplificate sunt exceptate de la obligatia de transmitere in sistemul RO e-Factura in relatia B2B.
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
E-FACTURA: Cum pot fi corectate facturile electronice?E-FACTURA: Procesul de implementare va fi realizat in doua etape in 2024Controale antifrauda cu implicatii de 2,6 miliarde de lei in luna iunie 2023TOT ce trebuie sa stii despre utilizarea Sistemului RO E-FACTURA in relatia B2B si B2GFactura - cel mai simplu mod de realizare: intr-un program de facturare onlineUltimele articole
Ce OBLIGATII au persoanele care utilizeaza sistemul E-TVA, implementat din 1 august 2024E-Transport 2024: Guvernul a aprobat modificarea OUG 41/2022 privind sanctiunile aplicate in sistemNoi masuri fiscale, adoptate de Guvern! D212 inteligenta, norme impozit micro si pe profit, sprijinirea IMM-urilorFacturi care NU au fost trimise in SPV in termen de 5 zile. Se aplica sanctiuni?Sistemul e-TVA: Principalele 5 provocari pentru contabiliArticole similare
Top probleme din practica privind Declaratia 394, rezolvate de experti contabiliHG 84 din 2013 modifica normele privind TVA la incasareNou de la ANAF: Cine completeaza si depune Formularul 394 in 2017?Cum deducem TVA de pe bonurile fiscale? O sinteza de actualitateCodul Fiscal 2010 TITLUL VI - Capitolul XIII - ObligatiiUltimele articole
Proiect OUG: Finantele propun noi exceptii de la obligativitatea utilizarii caselor de marcat electoniceNeconcordante la verificarea e-TVA privind casele de marcat. Cum trebuie sa procedatiE-Factura: Ce trebuie sa faca firmele care au primit facturile DUPA cele 5 zile legaleD394 in 2024. In formular se declara contractele de sponsorizare, asigurarea privata de sanatate si asigurarile RCA/Casco?Cum se declara in D394 facturile si bonurile fiscaleAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"