Atentie contabili!


Modificari importante privind plafoanele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Infiintarea unei subunitati pe teritoriul unui alt stat

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Mar. 2012 Exclusiv
Tags: omfp 1329/2004, codul de procedura fiscala, legea 208/2000

O societate cu sediul in Romania doreste deschiderea unui punct de lucru in Dublin.

Cum va proceda aceasta societate din punct de vedere fiscal in conditiile in care societatea din Romania vinde bilete de avion low cost Dublin-Romania, catre clienti din UE? Ce obligatii fiscale are aceasta societate fata de statul irlandez?
 
Raspuns:
 
Infiintarea unei subunitati pe teritoriul unui alt stat presupune pe langa indeplinirea formalitatilor in Romania si obligatia de inregistrare fiscala in statul in care se desfasoara activitatea. Aceasta, in conditiile in care societatea desfasurandu-si activitatea in Irlanda trebuie avuta in vedere obligatia de inregistrare la autoritatile fiscale irlandeze a sediului permanent analizand daca sunt indeplinite conditiile existentei acestuia astfel cum este definit de art. 5 din Conventia incheiata intre Romania si Irlanda aprobata prin Legea 208/2000. Analizand enumerarea prevazuta la paragraful 2 se poate costata ca societatea va indeplini conditiile de a fi impusa pentru veniturile realizate in Irlanda de catre acest stat potrivit art. 7 din Conventie.
 
In ceea ce priveste infiintarea de filiale si sedii secundare in strainatate art. 74 alin. (2) din Codul de procedura fiscala stabileste in mod expres obligatia contribuabililor cu domiciliul fiscal in Romania de a declara in termen de 30 de zile infiintarea acestor subunitati.
 
Tehnic, in situatia prezentata in intrebarea dvs. prima etapa consta in inregistrarea mentiunii la Registrul comertului cu privire la infiintarea punctului de lucru din strainatate. Dupa efectuarea inregistrarii si eliberarea certificatului constatator urmeaza a fi indeplinita obligatia fiscala de inregistrare realizata prin intermediul Declaratiei privind sediile secundare aprobata prin OMFP 1329/2004. Declaratia se depune la organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla domiciliul fiscal al contribuabilului care le infiinteaza.
 
In vederea aplicarii conventiei pentru evitarea dublei impunerii in ceea ce priveste veniturile realizate in Irlanda si impozitul platit in acel stat va fi necesara obtinerea unui certificat eliberat de organul fiscal in evidenta caruia se afla inregistrata societatea care sa ateste calitatea de rezident al statului roman. Pe baza acestuia va urma obtinerea din partea autoritatilor fiscale irlandeze a unui certificat privind impozitul platit in vederea evitarii dublei impuneri prin acordarea unei deduceri din impozitul pe venit datorat in Romania a intr-o suma egala cu impozitul platit in Irlanda, conform art. 24 din Conventie.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Infiintarea unei subunitati pe teritoriul unui alt stat":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 10 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz Modificari importante privind plafoanele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016