Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Informare ANAF pentru contribuabilii care sunt obligati sa depuna Declaratia 093

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 13 Dec. 2021 Exclusiv
Informare ANAF pentru contribuabilii care sunt obligati sa depuna Declaratia 093
Tags: declaratia 093, informare anaf, inregistrare in scopuri de tva

ANAF a publicat recent un material informativ cu privire la Formularul 093 Declaratie de inregistrare in scopuri de TVA/declaratie de mentiuni pentru persoane impozabile care au sediul activitatii economice in afara Romaniei, dar sunt stabilite in Romania prin sedii fixe.

Prin O.P.A.N.A.F. nr. 1941 din 7 decembrie 2021 pentru modificarea Anexei nr. 2 la O.P.A.N.A.F. nr. 631/2016 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare de inregistrare/anulare a inregistrarii in scopuri de taxa pe valoarea adaugata se modifica

Formularul 093 Declaratie de inregistrare in scopuri de TVA/declaratie de mentiuni pentru persoane impozabile care au sediul activitatii economice in afara Romaniei, dar sunt stabilite in Romania prin sedii fixe.


Cum se completeaza declaratia 093?


Declaratia se completeaza si se depune de persoanele impozabile stabilite in Romania prin unul sau mai multe sedii fixe, conform art. 266 alin. (2), lit. b) din Codul fiscal, care sunt obligate sa solicite inregistrarea in scopuri de taxa pe valoare adaugata in conditiile prevazute la art. 316 alin.(2) si (2¹) din Codul Fiscal.

Declaratia de inregistrare se completeaza cu ocazia inregistrarii in scopuri de TVA, a persoanei impozabile stabilite in Romania prin sediu fix.

Declaratia se completeaza in doua exemplare, un exemplar se depune la organul fiscal competent si un exemplar se pastreaza de contribuabil.

Declaratia de mentiuni se completeaza ori de cate ori se modifica datele declarate anterior.

Cum se depune declaratia 093?


Declaratia se depune , direct (reprezentant legal) sau prin imputernicit, la registratura organului fiscal competent ori la posta prin scrisoare recomandata, la termenele stabilite de legislatia in vigoare. Organul fiscal competent este organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla sediul fix sau sediul fix desemnat, potrivit legii.

Declaratia poate fi depusa si prin mijloace electronice de transmitere la distanta, potrivit procedurii aprobate prin ordin al presedintelui A.N.A.F. Aceasta se depune in format PDF cu XML atasat, la care se anexeaza o arhiva ZIP avand incluse documentele doveditoare ale informatiilor cuprinse in declaratie, in formatele PDF, JPEG sau TIFF.
 

Atentie! In cazul declaratiei de mentiuni se completeaza toate rubricele formularului, de la capitolele I-IV, cu datele valabile la momentul declararii, indiferent daca acestea au mai fost declarate.La rubricele de la capitolul V “Date privind sectiunile completate”se completeaza numai sectiunea /sectiunile care se modifica.

Sursa: ANAF
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Informare ANAF pentru contribuabilii care sunt obligati sa depuna Declaratia 093":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016