Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Informare ANAF: Stabilirea perioadei fiscale la platitorii de TVA. Completarea Formularului 094

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 22 Ian. 2020
Tags: perioada fiscala, platitor de tva, formular 094, codul fiscal

Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Galati a remis un comunicat de presa in care readuce in atentia contribuabililor informatiile necesare privind stabilirea perioadei fiscale la platitorii de TVA.

“Perioada fiscala pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA este luna calendaristica in conformitate cu prevederile art. 322, alin. (1) din Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare. Prin exceptie de la prevederile de mai sus, perioada fiscala este trimestrul calendaristic pentru persoana impozabila care in cursul anului calendaristic precedent a realizat o cifra de afaceri din operatiuni taxabile si/sau scutite cu drept de deducere si/sau neimpozabile in Romania, conform art. 275 si 278 din Codul Fiscal, dar care dau drept de deducere conform art. 297 alin. (4) lit. b) din Codul Fiscal, care nu a depasit plafonul de 100.000 euro si care nu a efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in anul precedent”, noteaza DGRFP Galati.

Citeste si: 

REMINDER de la ANAF: De la 1 februarie 2020, plata defalcata a TVA se abroga

Cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei, valabil pentru data de 31 decembrie a anului precedent (2019 in acest caz), pe baza caruia se determina echivalentul in lei a plafonului de 100.000 de euro a fost de 4,7793 lei. 

Pana la data de 27 ianuarie 2020, contribuabilii - persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015, care au utilizat trimestrul ca perioada fiscala in anul precedent, care nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri si care nu au depasit plafonul de 100.000 euro (echivalentul in lei a 477.930 lei) au obligatia depunerii Declaratiei privind cifra de afaceri in cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscala este trimestrul calendaristic si care nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in anul precedent - Formularul 094.

Sursa: DGRFP Galati
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Informare ANAF: Stabilirea perioadei fiscale la platitorii de TVA. Completarea Formularului 094":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016