Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Tratamentul fiscal al ajustarii TVA in 25 de studii de caz explicate in detaliu!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Mai. 2013 Exclusiv
Tags: ajustarea tva, ajustare tva, ajustare tva sponsorizare

Noile schimbari legislative din cadrul Codului Fiscal au adus modificari importante privind ajustarea TVA. Ordonanta Guvernului nr. 8/2013 a adus modificari si completari importante ale Codului fiscal, cu aplicabilitate de la 1 februarie 2013.

Si discutam despre modificari si completari pe care trebuie sa le intelegem si sa le aplicam in mod corect. 3 specialisti de top au selectat deja 25 de studii de caz reprezentative pentru neclaritatile ridicate de aceasta ordonanta. Sunt studii de caz care prezinta solutii optime pentru problemele foarte des intalnite in practica, solutii insotite de temeiul legal, monografii contabile, explicatii complete si comentarii referitoare la aspectele sensibile pe care doar specialistii le pot identifica.


Iata doar cateva extrase de pe CD, intrebari cu care poate v-ati confruntat deja sau poate va veti confrunta in viitorul apropiat:

Ajustare TVA stocuri la data inregistrarii in scopuri de TVA

Intrebare:
“O societate comerciala, avand ca obiect de activitate comert cu amanuntul, s-a infiintat in ianuarie 2013 si s-a declarat neplatitoare de TVA. In perioada ianuarie-martie 2013 a achizitionat marfa care se afla pe stoc. In martie 2013 doreste trecerea la platitor de TVA. In momentul in care devine platitoare de TVA, se poate ajusta TVA aferenta achizitiei marfii conform pct. 61 alin. (10) din Codul fiscal?”

Anularea reinregistrarii in scop de TVA. Ajustare TVA

Intrebare:
“O firma platitoare de TVA se suspenda in iunie 2010 si are in evidentele contabile anumite mijloace fixe. Care sunt monografiile contabile in vederea ajustarii TVA la suspendarea activitatii si ce se va intampla cu TVA cand se va inceta suspendarea? Unul dintre mijloacele fixe este teren.”

Ajustarea TVA dedusa la achizitia unei autoutilitare

Intrebare: “O persoana juridica romana plateste un avans in decembrie 2012 pentru achizitionarea unei autoutilitare destinata exclusiv activitatii. Se deduce in luna decembrie TVA aferent avansului. Ulterior, in ianuarie 2013, cand se primeste factura finala, se decide ca autoutilitara nu va mai fi folosita exclusiv activitatii si ca toate cheltuielile de functionare si intretinere sa fie deduse in procent de 50 %. Trebuie ajustata TVA aferenta avansului?”

Ajustare TVA sponsorizare

Intrebare:
“Societatea doreste sa faca o sponsorizare/donatie catre un ONG, constand in materiale publicitare. Societatea are obligatia de a ajusta TVA dedusa la achizitia acestor materiale publicitare?”


Iata doar cateva dintre multele intrebari care poate ca deja v-au dat batai de cap sau poate va veti lovi de ele in viitor. Esential este sa avem la dispozitie informatia specializata care sa ne ajute sa luam cele mai bune decizii, decizii corecte si rapide!


Cuprinsul complet al CD-ului Ajustarea TVA este disponibil aici >>>


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Tratamentul fiscal al ajustarii TVA in 25 de studii de caz explicate in detaliu!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016