Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Informatiile din raportarile anuale depuse de contribuabili vor fi publicate pe serverul Finantelor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 18 Oct. 2021 Exclusiv
Tags: informatii publice, raportari anuale, raportari anuale distincte

Ministerul Finantelor a pus recent in dezbatere publica un nou Proiect Ordin privind publicarea pe serverul institutiei a informatiilor cu caracter public.

Proiectul de ordin reglementeaza modalitatea de publicare pe serverul Ministerului Finantelor a informatiilor cu caracter public, corespunzatoare operatorilor economici si persoanelor juridice fara scop patrimonial.
 
Avand in vedere ca, potrivit legii contabilitatii, exista entitati obligate sa intocmeasca raportari contabile anuale, distinct de situatiile financiare anuale – intocmite uneori la alta data decat data de 31 decembrie – prin proiectul de ordin se prevede expres faptul ca, in cazul acestor entitati, informatiile publicate pe serverul Ministerului Finantelor sunt cele cuprinse in raportarile respective.
 
Odata cu intrarea in vigoare a noului ordin, urmeaza a fi abrogat Ordinul ministrului finantelor nr. 1.485/1999 pentru publicarea pe serverul Ministerului Finantelor a informatiilor privind platitorii de impozite si taxe inregistrati (agenti economici si institutii publice), cu modificarile si completarile ulterioare.
 
 Extras din Proiectul de Ordin:
 
ministrul finantelor emite urmatorul ordin:   
 
Art. 1. – (1) Informatiile cu caracter public se publica pe serverul Ministerului Finantelor, pentru a fi accesibile prin reteaua Internet.
(2) Informatiile prevazute la alin. (1) sunt extrase din documentele depuse de entitati la unitatile Ministerului Finantelor ?i aflate in bazele de date centrale ale acestuia, actualizate conform normelor in vigoare. Publicarea datelor pe site-ul Ministerului Finantelor se face zilnic astfel incat sa reflecte modificarile aparute in baza de date cu o intarziere de maximum 24 de ore.
 
Art. 2. – (1) Informatiile prevazute la art. (1) se stabilesc anual, in functie de indicatorii cuprin?i in situatiile financiare anuale/raportarile contabile anuale intocmite de entitati conform reglementarilor contabile aplicabile.
(2) in cazul entitatilor care, potrivit prevederilor Legii contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile ?i completarile ulterioare, au obligatia sa intocmeasca raportari contabile anuale, informatiile publicate conform art. 1 sunt cele extrase din raportarile respective.
 
Art. 3. – Selectia informatiilor prevazute la art. 1 se face pe baza codului unic de inregistrare.
 
Art. 4. – (1) Din baza de date publicata potrivit art. 1 se incarca pe portalul Guvernului la adresa www.data.gov.ro seturile de date in format deschis continand informatii privind entitatile.
(2) Perioada de publicare/actualizare a informatiilor de la alin. (1) este de doua ori pe an, respectiv la un interval de 6 luni.
(3) Datele de la alin. (1) raman publicate pe o perioada de 10 ani. Dupa acest interval datele nu mai pot fi vizualizate/descarcate.
(4) Informatiile prevazute la alin. (1) sunt cele care se publica pe serverul Ministerului Finantelor conform art. 1.
Art. 5. – La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul ministrului finantelor nr. 1.485/1999 pentru publicarea pe serverul Ministerului Finantelor a informatiilor privind platitorii de impozite si taxe inregistrati (agenti economici si institutii publice), publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 628 din 23 decembrie 1999, cu modificarile ?i completarile ulterioare.
 
Art. 6. – Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
 
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Informatiile din raportarile anuale depuse de contribuabili vor fi publicate pe serverul Finantelor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016