Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Economiei, despre acordarea somajului tehnic: Companiile care beneficiaza de sprijin

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 20 Mar. 2020
Tags: ministrul economiei, certificat de urgenta, somaj tehnic

Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a anuntat, joi, ca exista doua categorii de companii care vor beneficia de sprijin din partea statului pentru plata somajului tehnic. Este vorba despre companiile afectate direct de implementarea ordonantei militare - care a inchis activitatile in restaurante, baruri, cafenele si despre companiile cu incasari scazute cu cel putin 25%.

"Exista doua categorii de companii care beneficiaza (de sprijin pentru somaj tehnic, n.r.): una care a fost afectata direct de implementarea decretului, acea ordonanta militara care a inchis activitatile in restaurante, baruri, cafenele si asa mai departe. (...) A doua categorie este una foarte larga, o categorie de firme afectate si ele la randul lor de aceasta epidemie. Am considerat ca este foarte larg daca vom pune o cifra de incasari scazuta de minimum 25%. Acest lucru se va face pe baza unei declaratii pe proprie raspundere, nu va mai fi vorba de o chestie birocratica", a anuntat Virgil Popescu intr-o interventie telefonica la o emisiune TV.

Companiile care fac parte din prima categorie trebuie sa aiba un certificat pentru situatii de urgenta care va fi eliberat online incepand de saptamana viitoare. Ministrul economiei precizeaza ca eliberarea certificatului care sa ateste ca firma si-a inchis activitatea se va face rapid.
 
"La inceputul lunii aprilie, cand se pot face platile pentru luna martie, pentru somaj tehnic, angajatorul se duce cu lista de angajati si va beneficia, prin Agentia Nationala de Somaj, prin agentiile judetene, de plata acestor bani", a dubliniat ministrul Virgil Popescu.

Intr-o postare pe pagin asa de Facebook, acesta a precizat ca procedura de eliberare a certificatului de urgenta va fi simplificata.

"Pentru ca am primit numeroase intrebari pe tema certificatului de urgenta vreau sa va anunt ca suntem aproape de a finaliza ordinul prin care stabilim detaliile prin care se poate obtine acest document. Ne dorim ca procedura sa fie simplificata si sa poata fi obtinut online, in mod transparent si eficient.
 
Foarte important de stiut: Certificatul starii de urgenta va fi necesar incepand cu luna aprilie 2020, intrucat starea de urgenta a fost decretata in luna martie. Da, facem tot ce este posibil sa ne adaptam provocarilor pe care ni le aduce aceasta criza, pentru ca economia trebuie sa mearga inainte", a notat ministrul Economiei pe pagina de socializare.
 

Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Economiei, despre acordarea somajului tehnic: Companiile care beneficiaza de sprijin":
Rating:

Nota: 4.79 din 5 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016