Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Economiei: Au reinceput platile la masura 2 si publicam statusul firmelor aplicante pe masurile 1 si 2

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Apr. 2021 Exclusiv
Tags: granturi pentru capital de lucru, masura 2, platile pentru masura 2

Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, anunta, pe pagina oficiala de Facebook, ca au reinceput platile la masura 2 si ca institutia va publica statusul firmelor aplicante pentru masurile 1 si 2.

„Ministerul economiei a facut deja primele plati din bugetul 2021 pentru masura 2 - capital de lucru, in cadrul Programului Operational Competitivitate  Beneficiarii merita sa primeasca o explicatie pentru motivul pentru care procesul acesta a durat atat si pentru care va mai dura. Au fost trei surse de intarziere pe care le prezint aici”, a spus Nasui.

Initial, masura 2 a avut o suma alocata prin contract de finantare de la Uniunea Europeana de 265 de milioane de euro. Pe 19.11.2020, a fost majorata suma alocata din fonduri europene cu inca 500 de milioane de euro (prin OUG 199/2020) la 765 de milioane de euro. 

Pentru a veni in sprijinul beneficiarilor, institutia a mutat 209 milioane de euro de pe masura 3 pe masura 2 ca sa putem face plati. De ce 209 milioane? Pentru ca atat reprezenta supra-contractarea pentru intreaga schema. Platile vor ajunge pe la ~9.000 RUE. Raman 291 milioane euro de acoperit. De asemenea, banii din masura 3 raman sa fie finantati din React-EU.
 
Incepand cu 1 ianuarie 2021, in lipsa unui buget, platile s-au facut in limita a 1/12 din bugetul anului anterior. Pentru 2020, fusese bugetat ~1/4 din platile necesare. Se putea plati in fiecare luna ~1/48 din bugetul necesar. De aceea, era extrem de important ca bugetul pe anul 2021 sa apara rapid si a intrat in vigoare pe 11 martie, la 3 zile dupa ce a fost promulgat pe 8 martie.
 
HG-ul de organizare a stat in transparenta publica cele 30 de zile legale si a fost adoptat pe 10 martie. Publicarea HG-ului in Monitorul oficial s-a facut abia pe 17 martie seara.

„Dupa ce am avut si minister si buget, pe 18 martie am semnat la prima ora deschiderile de credite in Trezorerie pentru Masura 2 si a inceput circuitul banilor. La stat nu se face nimic cu un simplu ordin de plata. Totul e birocratic si complicat. Mai intai se face notificarea catre Trezorerie, care trimite banii la minister. Dupa care, are loc transferul banilor de la minister la agentiile teritoriale pentru IMM. Dupa care, agentiile trimit banii la banci. Si abia apoi pot ajunge banii in conturile firmelor care au fost eligibile la Masura 2. Asta e statul pe care incercam sa-l reformam”, a detaliat ministrul in functie.

Atentie! A fost publicata si lista firmelor care au aplicat la masura 1 si 2 (https://bit.ly/3cCaWjV). 


Sursa: Facebook
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Economiei: Au reinceput platile la masura 2 si publicam statusul firmelor aplicante pe masurile 1 si 2":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016