Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Contribuabilii organizati sub forma asocierilor fara personalitate juridica au obligatii in legatura cu distribuirea intre asociati a veniturilor si cheltuielilor.
ObligatieObligatia se indeplineste utilizand formularul 104 „Declaratie privind distribuirea intre asociati a veniturilor si cheltuielilor”, cod 14.13.01.01/dv.
Declaratia se completeaza de:
- asocierile cu sau fara personalitate juridica, constituite intre contribuabilii persoane juridice straine si persoane fizice nerezidente care desfasoara activitate in Romania;
- asocierile fara personalitate juridica constituite intre persoanele fizice rezidente si persoane juridice romane, pentru veniturile realizate atat in Romania, cat si in strainatate.
Termen si depunere
Declaratia se depune trimestrial, pana la data de 25 inclusiv a primei luni din trimestrul urmator, de catre persoana responsabila, desemnata potrivit legii (asociatul desemnat prin contract pentru indeplinirea obligatiilor ce ii revin fiecarui asociat), persoana juridica straina sau persoana fizica.
Manual de politici contabile - Stick USB
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Formularul 104 se depune la organul fiscal in a carui evidenta fiscala asocierea este inregistrata fiscal, in format electronic, pe suport magnetic sau optic. Formatul electronic se obtine prin folosirea programului de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice, care este pus la dispozitia contribuabililor, gratuit, de unitatile fiscale sau poate fi descarcat de pe websiteurile ANAF, de la adresa www.anaf.ro, categoria Asistenta contribuabili, subcategoria Programe utile/Declaratii fiscale, respectiv DGFP Valcea, de la adresa www.finantevalcea.ro, categoria Utile, subcategoria Descarcare declaratii fiscale.
Formatul electronic va fi insotit de formularul editat in doua exemplare, semnat si stampilat, conform legii.
Important!
In cazul asocierilor pentru care, potrivit legii, nu exista obligatia inregistrarii fiscale, declaratia se depune la organul fiscal in a carui evidenta fiscala este inregistrata persoana desemnata, potrivit legii, pentru indeplinirea obligatiilor fiscale pentru fiecare asociat.
Corectarea declaratiei se face prin depunerea unei declaratii rectificative, situatie in care se va inscrie „X” in casuta prevazuta in acest scop.
*
Baza legala: Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 101 din 21 ianuarie 2008 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor, taxelor si contributiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa, cu modificarile si completarile ulterioare.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Organizare tombola. Baza impozabila aplicata premiilor acordate15 intrebari & raspunsuri ANAF cu privire la modalitatea de completare a D212 de catre persoanele care realizeaza VENITURI din cedarea folosintei bunurilorComunicat in atentia celor care au optat pentru plati anticipate privind impozitul pe profit!Prevederile noului Cod fiscal 2016 pentru cei care obtin VENITURI din activitati independenteTitlul I Capitolul IUltimele articole
Lista seminariilor web pentru septembrie 2024, publicata de ANAF. Temele sunt diverseSalariat cu VENITURI din chirii si dividende. Se mai plateste CAS sau CASS?Este OBLIGATORIU ca VENITURIle din meditatii sa fie declarate in D212SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieCum se completeaza D100 pentru a declara impozitul retinut la sursa in cazul VENITURIlor din chiriiArticole similare
Reziliere contract de vanzare si refuz marfa. Ce tratament contabil si fiscal se aplica?Romania suporta corectii de 25 la suta din valoarea declaratiilor de CHELTUIELI POS DRUCererea de esalonare la plata si documentele justificative, modificate! (OPANAF 1960/2019)Documentar fiscal: Procedura de recuperare TVA din statele membre UECe consecinte fiscale negative apar la achizitii de la furnizor cu codul TVA anulat din oficiu?Ultimele articole
Cum se completeaza D100 pentru a declara impozitul retinut la sursa in cazul veniturilor din chiriiNoutati privind combaterea evaziunii fiscale aduse de Legea 126/2024RO e-Factura. Cum se inregistreaza facturile cu TVA in euroMonografie contabila concediile medicale 2024Impozitarea veniturilor din arenda. Cum se calculeaza, cand trebuie platit si stabilirea CASSArticole similare
Completare formular 104. Ce inregistrari contabile se fac la asocierea in participatie cu o persoana fizica?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"