Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
3. Baza de calcul al contributiilor sociale pentru veniturile sub forma indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatatePe perioada in care persoanele asigurate beneficiaza de concedii medicale si de ...
3. Baza de calcul al contributiilor sociale pentru veniturile sub forma indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatatePe perioada in care persoanele asigurate beneficiaza de concedii medicale si de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, cu exceptia cazurilor de accident de munca sau boala profesionala, baza lunara de calcul al contributiei de asigurari sociale datorate bugetului asigurarilor sociale de stat este suma reprezentand 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat, corespunzator numarului zilelor lucratoare din concediul medical.
4. Baza de calcul al contributiilor sociale datorate pentru persoanele care realizeaza venituri de natura profesionala
In sistemul public de pensii si in sistemul asigurarilor pentru somaj, prin venituri de natura profesionala, altele decat cele de natura salariala, se intelege:
- venituri realizate din drepturi de autor si drepturi conexe;
- venituri realizate in baza contractelor/conventiilor incheiate potrivit
Codului civil.
Contractul de mandat Optimizare fiscala Avantaje si dezavantaje
Examen Consultant Fiscal 2024
Cartea verde a contabilitatii
Baza lunara de calcul la care se datoreaza contributiile individuale de asigurari sociale si de asigurari pentru somaj este:
a) pentru veniturile din drepturi de autor si drepturi conexe:
- venitul brut diminuat cu cota de cheltuiala deductibila de 20% din venitul brut;
- venitul brut diminuat cu cota de cheltuiala deductibila de 25% din venitul brut in cazul veniturilor provenind din crearea unor lucrari de arta monumentala;
b) pentru veniturile din activitatea desfasurata in baza contractelor/conventiilor incheiate potrivit Codului civil, baza lunara de calcul o constituie venitul brut.
Baza lunara de calcul la care se datoreaza contributiile individuale de asigurari sociale si asigurari pentru somaj nu poate depasi in cursul unei luni calendaristice echivalentul a de 5 ori salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
Castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2011 este de 2.022 lei.
Cinci salarii medii brute pe economie reprezinta 10.110 lei.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
3 salarii pe luna echivaleaza cu taxele anuale catre primarieSalariu minim 2023: Conform HG 1447/2022, a fost majorat la 3.000 leiSalariul minim brut pe tara ar putea fi majorat la 2300 lei incepand cu 1 ianuarie (Proiect de Hotarare MMPS)Salariul de baza minim brut va fi de 3.000 lei 1 ianuarie 2023Contractele de asigurare sociala in contextul majorarii salariului minim la 2.300 lei (Informare CNPP)Ultimele articole
Aplicare OUG 67/2022. Situatii in care firmele pot acorda angajatilor 200 lei neimpozabiliCIM cu vechime mai mare de 2 ani. Cand trebuie majorat salariul de baza minim?Plan national de relansare economica. Guvernul sprijina firmele prin acordare de granturi si instrumente de asigurare a lichiditatiiArticole similare
Aministia fiscala a mamelor si pensionarilor. Ce urmeaza?Antonescu: Cota progresiva anuntata de Vladescu confirma ca Guvernul a pierdut orice busolaTichetele de masa ar putea fi impozitate cu 10% daca noul pachet de masuri fiscale va fi promulgat de PresedinteProiectele de lege privind masurile de restabilire a echilibrului bugetar, respectiv domeniului pensiilor, aprobate de ExecutivPentru cel putin un an, salariile si TVA nu vor reveni la valorile initialeUltimele articole
Masuri fiscal-bugetare 2024. Cresc anumite salarii, iar unele facilitati sunt amanate sau eliminate, conform OUG 115/2023Guvernul a aprobat! MAJORARI salariale, de la 1 august 2023, pentru personalul de specialitate medico-sanitarFirme care acorda indemnizatie de mobilitate. Aceasta are regimul fiscal al diurnei?OUG 115/2022. Salariile BUGETARIlor vor fi majorate din august 2022Ministerul Economiei va fi reformat. Sunt reduse functiile de conducere si cele de executieAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"