Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Ziua Nationala a Contabilului Roman, eveniment cu traditie care sustine si promoveaza profesia contabila din Romania, va fi aniversata, incepand din acest an, la data de 13 iulie.
In urma cu 97 de ani, la 13 iulie 1921, Regele Ferdinand I al Romaniei a aprobat Legea pentru organizarea Corpului de Contabili Autorizati si Experti Contabili in Romania ca organism profesional independent, prin Decretul Regal nr. 3.036, fiind reglementata astfel profesia contabila in tara noastra. Prin acest demers, Romania s-a alaturat, la nivel european, marilor puteri economice – Regatul Unit, Italia si Germania, tari in care profesia de expert contabil era legiferata si unde existau societati de contabili oficial recunoscute.
Initiativa modificarii datei la care vor avea loc anual manifestarile dedicate profesiei contabile a fost dezbatuta si aprobata de Conferinta Nationala a CECCAR din 14 aprilie a.c., desfasurata in judetul Alba.
Ajunsa anul acesta la a XIV-a editie, Ziua Nationala a Contabilului Roman este sarbatorita in mod unitar in toata tara sub patronajul filialelor CECCAR pentru promovarea rolului important pe care profesia contabila si practicantii acesteia il au in economie si societate.

Operare SAGA Exemple practice si recomandari

Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025

Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Sursa: CECCAR

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Inregistrare in scopuri de TVA si depasire plafon de 220.000 lei. Noile reguli valabile in 2015Care este procedura de regularizare a TVA-ului cand factura se emite cu TVA?Firme care NU mai sunt microintreprinderi din ianuarie 2023. Pot reveni la impozit micro din 2025?Export de bunuri. Aflati cum sa nu platiti TVA din buzunarul propriu!Facturi neincasate si initiere faliment. Cum procedeaza firma pentru a avea castig?Ultimele articole
Prosumator. Obligatii fiscale si MONOGRAFIE contabila explicataTVA de recuperat prescris: scadere automata din fisa de rol si ajustare contabilaNeplatitor de TVA. MONOGRAFIE contabila in cazul importului de bunuriCum se calculeaza taxa pe stalp. EXEMPLU practic privind regiile autonomeE-Factura: Cum sa stornezi facturile emise gresit in SPV si inregistrate ulterior in CONTABILITATEArticole similare
Decizia Comisiei fiscal centrale cu privire la contributiile de asigurari sociale de sanatate pentru persoanele care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilorOpANAF 962/2016: Aspecte importante privind stabilirea din oficiu a impozitelor cu regim de autoimpunereZoom fiscal: Contributiile de asigurari sociale de sanatate in anul 2016Noutati legislative cu incidenta fiscala in perioada 18-22.07.2016Noutati fiscale si modificari: inregistrarea in Registrul persoanelor impozabile care aplica TVA la incasareUltimele articole
NOUTATE! Balanta de verificare trebuie intocmita lunar, conform OUG 138/2024Proiect: Finantele introduc numarul de identificare digitala, alternativ CNP-ului clasicExamenul CECCAR 2024. Teste rezolvate, exact in genul celor care se dau la examenA fost aprobata procedura de anulare a obligatiilor fiscale ce fac obiectul prevederilor art. I din legea nr. 72/2022Case de marcat electronice. Cum verificati daca sunt conectate la ANAF si daca transmit date catre server
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"