Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Peste 70% din IMM-urile care efectueaza operatiuni de import si/sau export raman expuse riscului valutar, intrucat nu aplica strategii de hedging care sa ii protejeze pe importatori de aprecierea ...
Peste 70% din IMM-urile care efectueaza operatiuni de import si/sau export raman expuse riscului valutar, intrucat nu aplica strategii de hedging care sa ii protejeze pe importatori de aprecierea monedei europene si, respectiv, pe exportatori de deprecierea acesteia, a aratat ieri Mirela Serban, Managing Partner R&M Audit, companie de contabilitate, consultanta fiscala, financiara si audit.
„Strategiile de hedging sunt inca, din pacate, utilizate prioritar de companiile locale mari si de cele multinationale. Majoritatea firmelor mici si mijlocii raman expuse riscului valutar, care, in conditiile actuale de criza, le afecteaza o data in plus in mod negativ cash-flow-ul”, a explicat aceasta.
In primul trimestru, leul s-a apreciat cu 3,09%, iar dupa 1 aprilie cursul de schimb a marcat o evolutie in sens invers, ajungand din nou la peste 4,2800 lei/euro.
Pentru exportatorii si importatorii care nu s-au protejat impotriva riscului valutar, acestea au fost pierderi care au afectat pe de o parte profitul, iar pe de alta parte cash-flow-ul necesar desfasurarii activitatii, in conditiile in care si asa piata intreaga este afectata de lipsa de lichiditati”, spune Mirela Serban.
In opinia acesteia, daca inainte de criza economica o pierdere de 3%-4% era suportabila, fiind in general cu mult inferioara adaosurilor comerciale, in prezent exportatorii trebuie sa mentina preturile cat mai jos pentru a fi competitivi pe pietele externe, iar importatorii isi reduc preturile intrucat consumul intern este la cote reduse.
Contractul de mandat Optimizare fiscala Avantaje si dezavantaje
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Manual de politici contabile - Stick USB
Sursa
Financiarul 30/06/2010
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Comisia Europeana lanseaza o carte verde privind finantarea pe termen lung a economiei europeneRomanii din afara, interesati sa dezvolte afaceri in Romania.149 de persoane s-au inscris in programul ReStart DiasporaImpactul psihologic al situatiei economice actuale asupra intreprinzatorilorIMM-urile, PFA-urile, ONG-urile si CMI-urile pot aplica pentru microgranturile de 2.000 Euro pana pe 21 octombrieOferte de munca - Slujbe disponibile acumUltimele articole
Guvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat pe 2024. Care sunt cei 4 piloni principaliSprijin financiar pentru firme, de pana la 450 milioane de euro. Pana cand se depun cererileDecont precompletat e-TVA. Patronii IMM-urilor din Romania cer amanarea e-TVACombaterea contrabandei si fraudei la granita continua. Doua noi scanere au fost puse in functiune la Albita Certificatul Constatator: ce Este si cum Se Obtine [Model]Articole similare
Diferenta de CURS VALUTAR intra in baza de calcul al TVA-uluiImport-export marfuri. Care va fi monografia contabila?Forma corecta a Registrului de evidenta fiscalaAchizitie intracomunitara de bunuri. Care e data de raportare si cum inregistram?Monografie achizitie in valuta. Cum procedam tinand cont de cursul valutar la inregistrare?Ultimele articole
Impozit minim pe cifra de afaceri. Calcul util privind noul impozit minimDepunere raportari contabile la 30 iunie 2024. Cum trebuie sa procedati in cazul in care apar eroriRegulile de completare a D101 privind impozitul pe profit, modificate! Care sunt noutatile din 2024Microintreprinderi in 2023. Cum se calculeaza plafonul de 500.000 euro?D101: Incepand cu 2023 exista 2 declaratii anuale de impozit pe profitAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"