keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Peste 70% din IMM-uri nu se asigura impotriva riscului valutar

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Iun. 2010
Tags: imm, curs valutar

Peste 70% din IMM-urile care efectueaza operatiuni de import si/sau export raman expuse riscului valutar, intrucat nu aplica strategii de hedging care sa ii protejeze pe importatori de aprecierea ...

Peste 70% din IMM-urile care efec­tueaza operatiuni de import si/sau ex­port raman expuse riscului valutar, intrucat nu aplica strategii de hedging care sa ii protejeze pe importatori de aprecierea monedei europene si, res­pec­tiv, pe exportatori de deprecierea aces­teia, a aratat ieri Mirela Serban, Mana­ging Partner R&M Audit, com­pa­nie de contabilitate, con­sultanta fiscala, fi­nan­ciara si audit.

„Stra­te­giile de hed­ging sunt inca, din pacate, uti­li­zate prio­ritar de com­pa­niile locale mari si de cele multi­nationale. Majoritatea firmelor mici si mijlocii raman expuse riscului va­lu­tar, care, in conditiile actuale de criza, le afecteaza o data in plus in mod negativ cash-flow-ul”, a explicat aceasta.

In primul trimestru, leul s-a apreciat cu 3,09%, iar dupa 1 aprilie cursul de schimb a marcat o evolutie in sens in­vers, ajungand din nou la peste 4,2800 lei/euro.

Pentru exportatorii si im­por­ta­torii care nu s-au protejat impotriva riscului valutar, acestea au fost pierderi care au afectat pe de o parte profitul, iar pe de alta parte cash-flow-ul necesar des­fa­surarii activitatii, in conditiile in care si asa piata in­treaga este afectata de lipsa de lichi­di­tati”, spune Mi­rela Ser­ban.

 In opinia aces­teia, daca inainte de criza eco­nomica o pier­dere de 3%-4% era su­por­tabila, fiind in ge­neral cu mult in­fe­rioara adaosurilor co­merciale, in prezent exportatorii tre­buie sa mentina preturile cat mai jos pen­tru a fi com­petitivi pe pietele ex­terne, iar im­portatorii isi reduc pre­turile in­trucat consumul intern este la cote reduse.

Sursa Financiarul 30/06/2010

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton

Club Contabilitate

La fiecare 10 minute, o întrebare își găsește răspunsul AICI.


Ultimele stiri

Cele mai citite stiri

din categoria "InfoTVA"
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016