Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Programul "Prima casa" continua: Finantele au alocat 2 miliarde de lei pentru acest an!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 20 Feb. 2019
Tags: prima casa, mfp, omfp nr3097/2017

Ministerul Finantelor Publice aloca 2 miliarde de lei pentru programul ,,Prima casa", plafonul fiind aprobat de Executiv in sedinta de Guvern de marti, 19 februarie 2019.

Alocarea plafonului total al garantiilor care pot fi emise in anul 2019 in cadrul Programului se face la solicitarea finantatorilor participanti de catre FNGCIMM, cu acordul Finantelor, potrivit Procedurii si criteriilor de evaluare anuala a modului de utilizare a plafoanelor de garantare, aprobate prin OMFP nr. 3097/2017, publicat in Monitorul Oficial nr. 963 din 6 decembrie 2017.

Asadar, romanii care doresc sa achizitioneze o locuinta prin programul Prima casa anul acesta, pot sa se intereseze la banci despre conditiile de acordare.

Finantatori participanti in program sunt: BRD, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, Unicredit, Garanti, Piraeus Bank, Marfin, Credit Agricole si Leumi Bank, anunta MFP intr-un comunicat de presa.

Totusi, ministrul Finantelor, Eugen teodorovici, anunta, duminica, 17 februarie, ca intentioneaza sa modifice prin OUG conditiile de acordare a creditelor prin programul Prima casa, pentru a-l face mai social.

"Am prins ca plafon cam doua miliarde de lei in acest an pentru programul 'Prima Casa', deci el va continua, numai ca am spus ca discutiile acestea pe care le-am avut cu cei de la Banca Centrala au fost pentru a-l face mai social, mai indreptat catre zona sociala. Probabil ca pana la final de februarie vom avea forma propusa a fi modificata, dar nu se schimba aspecte esentiale. Nu. Finantarea exista, a fost bugetat, programul continua. Pana nu il modificam, va continua in aceeasi parametri. Pana la final de februarie o sa iesim, cred, cu o Hotarare de Guvern", a precizat ministrul Eugen Teodorovici, diminica seara, la o emisiune TV.

Vezi detalii despre acest subiect AICI >>
       
Anul trecut au fost acordate: 
- 20.423 garantii, in valoare totala de 1,9 miliarde de lei, cu o valoare medie a garantiei acordate de 94.000 lei, precum si 
- 7.160 promisiuni de garantare, in valoare totala de 800 de milioane de lei.

De la lansarea Programului in anul 2009 si pana la finalul lunii decembrie 2018 au fost acordate 267.752 garantii si promisiuni de garantare, in valoare totala de 23,7 miliarde de lei.

In 2010, la un an de la lansarea programului, comisioanele percepute de banci aratau ASA >>
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Programul "Prima casa" continua: Finantele au alocat 2 miliarde de lei pentru acest an!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016