Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Imprumuturile programate de MFP depasesc 4 miliarde lei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 03 Feb. 2014 Exclusiv
Tags: mfp, imprumuturi in lei, datoriei publice, bugetul de stat, benchmark, emisiune obligatiuni

Programul de imprumuturi publicat de Ministerul Finantelor Publice vizeaza 4,06 miliarde de lei, din care 260 de milioane de lei alocate sesiunilor suplimentare de oferte necompetitive organizate exclusiv pentru obligatiuni de tip benchmark, si 200 de milioane de euro de la bancile comerciale, in luna februarie.



Potrivit comunicatului, sumele vor fi destinate refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat.

In ceea ce priveste imprumuturile in lei, potrivit Agerpres, se mentioneaza ca acestea vor fi atrase printr-o emisiune de titluri de stat pe un an, lansata pe 3 februarie, in valoare de 1,2 miliarde de lei.

Totodata, urmeaza sa fie redeschise patru emisiuni de obligatiuni de tip benchmark, cu scadente la cinci si zece ani, si va fi lansata o noua emisiune cu scadenta la 5 ani, fiecare fiind urmata, a doua zi, de o sesiune suplimentara de oferte necompetitive, cu o valoare de 10% din valoarea initiala a emisiunii de obligatiuni.

Astfel, anunta sursa citata, prima licitatie va avea loc pe 6 februarie, pentru o emisiune de obligatiuni pe sapte ani si patru luni, in valoare de 600 de milioane de lei. Pe 10 februarie va avea loc o licitatie de obligatiuni pe trei ani si patru luni, in valoare de 800 de milioane de lei, pe 13 februarie - o licitatie pentru obligatiuni pe noua ani si trei luni, in valoare de 100 de milioane de lei. De asemenea, pe 17 februarie vor fi scoase la vânzare obligatiuni pe doi ani si trei luni, in valoare de 500 de milioane de lei, iar pe 24 februarie, o emisiune pe cinci ani si patru luni in valoare de 500 de milioane de lei.

Imprumutul in euro, in valoare de 200 de milioane de euro, urmeaza sa fie atras printr-o emisiune de obligatiuni in moneda europeana pe cinci ani planificata pentru data de 20 februarie.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Imprumuturile programate de MFP depasesc 4 miliarde lei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016