Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Mai mare cu 14 miliarde de lei intr-o luna: datoria publica a Romaniei e in crestere

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Sep. 2011 Exclusiv
Tags: eurobonduri, obligatiuni, imprumuturi, datoria publica

Doar in luna iunie datoria publica a Romaniei a cunoscut o crestere de 14 miliarde de lei, ajungand astfel la 214 miliarde de lei. Cu numai o luna inainte, fusese depasita suma de 200 miliarde de lei, datoria publica fiind in prezent aproape de procentul de 39,4% din PIB. Cresterea este pusa de autoritati pe seama emisiunii de eurobonduri care insumeaza 1,5 miliarde de euro si a imprumuturilor pe termen scurt.

In paralel au crescut si imprumuturile din disponibilitatile Contului General al Trezoreriei Statului (CGTS), cresterea fiind de 5 miliarde de lei pana la 30,5 miliarde de lei. Imprumuturile pe termen scurt facute de la contul general al Trezoreriei sunt facute, in cele mai multe cazuri, in situatia in care exista o diferenta intre scadentele la titluri de stat si este nevoie de finantare pe termen scurt.

Emisiunea de eurobonduri a adus un avans de 6,7 miliarde de lei in cazul cresterii datoriei publice, iar soldul emisiunilor de obligatiuni de pe piata interna a crescut cu 2 miliarde de lei la 45 miliarde de lei.

Datoria publica denominata a Romaniei ajunge astfel la 91,36 miliarde de lei, in crestere cu 6 miliarde de lei prin comparatie cu luna trecuta. Datoria in euro a ajuns astfel la 92,5 miliarde de lei. S-a inregistrat o scadere in cazul imprumuturilor cu scadente lungi, ajungandu-se la 79,7 miliarde de lei de la un total de 92,2 miliarde de lei. Datoria pe termen scurt e in crestere cu 4,6 miliarde de lei si inregistreaza astfel un total de 65,8 miliarde de lei.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Mai mare cu 14 miliarde de lei intr-o luna: datoria publica a Romaniei e in crestere":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016