Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

AFM anunta redeschiderea programului Casa Verde 2019: Inscrierile se reiau pe 6 noiembrie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 06 Nov. 2019
Tags: afm, casa vered, panouri fotovoltaice, finantare

REMINDER! De astazi - 6 noiembrie a.c., incepand cu ora 10.00, Agentia Fondului pentru Mediu (AFM) reia inscrierile in Programul National Casa Verde Fotovoltaice.

Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica, in vederea acoperirii necesarului de consum si livrarii surplusului in reteaua nationala va fi reluat incepand cu data de 6 noiembrie 2019, ora 10.00. Asadar, incepand cu aceasta data, instalatorii validati vor putea sa continue inscrierea persoanelor fizice in aplicatia informatica. 

Initial, inscrierile in programul de finantare pentru “Casa Verde” au demarat in 10 septembrie, insa, din cauza unor suspiciuni de fraudare a inscrierilor, acestea au fost suspendate la doar cateva ore de la demarare. O parte dintre instalatorii validati reclamasera diferite nereguli aparute in procesul de inregistrare si au existat nemultumiri privind anuntarea deschiderii sesiunii de inscrieri cu prea putin timp inainte.

“Toate documentele inregistrate cu succes in aplicatia informatica, precum si cele inregistrate in registrul instalatorilor care nu au fost incarcate in aplicatie pana la momentul suspendarii accesului in aplicatia informatica, sunt acceptate de Administratia Fondului pentru Mediu ca fiind depuse in termen, in vederea analizarii”,  transmite AFM. 

Mai multe despre acest subiect puteti citi AICI >>

Totusi, persoanele fizice care nu au depus si nu au inregistrat documentele la instalatorii validati pana in data de 10 septembrie, au acum posibilitatea de  le depune la instalatori. Conditia necesara este ca documentele sa fie valabile la data inregistrarii in aplicatia informatica. 
Reamintim ca finantarea se acorda in procent de pana la 90% din valoarea totala a va fi scazuta de instalatorul validat din valoarea totala a facturii. Diferenta de minimum 10% din valoarea proiectului va fi suportata de beneficiarul final, din surse financiare proprii. 

Valoarea contractului de finantare a programului “Casa verde” este de 536 milioane lei, suma asigurata din Programul Operational Regional (POR). Valoarea totala a finantarii acordate pentru acest program se ridica la aproximativ 656 milioane lei, Administratia Fondului pentru Mediu asigurand, din Fondul pentru Mediu, sumele necesare pentru regiunea Bucuresti - Ilfov. 

Scopul programului il reprezinta cresterea eficientei energetice, imbunatatirea calitatii aerului si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica necesara consumului propriu si livrarea surplusului in sistemul energetic national. 

Lista instalatorilor validati care au semnat contracte de participare la care se pot inscrie persoanele fizice este disponibila pe site-ul AFM.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "AFM anunta redeschiderea programului Casa Verde 2019: Inscrierile se reiau pe 6 noiembrie":
Rating:

Nota: 4.58 din 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016