keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

ANAF schimba declaratiile fiscale. Ce formulare se modificare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Mar. 2013 Exclusiv
Tags: formulare impozite, anaf, modificare formulare, formularul 260, formularul 221

Va aducem la cunostinta ca ANAF are in vedere modificarea unor formulare care privesc impozitul pe venit si platile anticipate. In acest sens, a fost publicat, in categoria Legislatie/Transparenta decizionala de pe site-ul ANAF, Proiectul de Ordin pentru modificarea Ordinului presedintelui ANAF nr. 52/2012 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare prevazute la Titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile ulterioare.



Potrivit prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 8/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, incepand cu 1 februarie 2013, a fost modificat regimul fiscal aplicabil veniturilor din activitati agricole.

Modificarile legislative au vizat, in principal, urmatoarele aspecte in ceea ce priveste impozitul pe veniturile din activitati agricole:

-    extinderea sferei veniturilor impozabile din activitati agricole, prin includerea celor din cultivarea produselor agricole vegetale, indiferent de sistemul de cultura sau modalitatea de valorificare, din cresterea si exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animala, in stare naturala;
-    stabilirea regimului de impozitare pentru veniturile din activitati agricole, pe baza normelor anuale de venit si respectiv in sistem real, pentru activitatile agricole pentru care nu au fost stabilite norme de venit.

Ca urmare a modificarilor sus mentionate, a fost necesara adaptarea corespunzatoare a procedurilor de administrare a impozitului pe veniturile din activitati agricole, atat in ceea ce priveste modelul si continutul unor formulare (declaratii de venit, decizii de impunere), precum si instructiunile de completare a acestora.

Proiectul de ordin propune modificarea Ordinul presedintelui ANAF nr. 52/2012 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare prevazute la Titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel:

-    modificarea formularului 221 "Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse pe norme de venit", prin:

- includerea unor informatii privind stabilirea normei de venit referitoare la suprafata destinata produselor vegetale, numarul total de capete animale/familii de albine detinute.

- introducerea unor informatii privind datele de identificare ale asociatiei, privind cota de distribuire a venitului intre asociati, in cazul in care activitatea agricola se desfasoara in asociere;

 - modificarea instructiunilor privind completarea formularului 221;

-    modificarea formularului 260 "Decizie de impunere privind platile anticipate cu titlu de impozit pe venit/contributii de asigurari sociale de sanatate, precum si privind obligatiile de plata cu titlu de contributii de asigurari sociale", prin introducerea unor informatii privind suspendarea activitatii, in vederea recalcularii platilor anticipate.
-    evidentierea modului de calcul a normei de venit, in cazul in care, contribuabilii realizeaza in mod individual venituri din desfasurarea a doua sau mai multe activitati agricole pentru care venitul se determina pe baza de norma de venit. in acest sens, a fost modificata Anexa nr. 1 la formularul 260 "Decizie de impunere privind platile anticipate cu titlu de impozit pe venit/contributii de asigurari sociale de sanatate, precum si privind obligatiile de plata cu titlu de contributii de asigurari sociale".

De asemenea, au fost publicate si pot fi consultate anexa si referatele de aprobare ale proiectului normativ.

*

Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la proiectele de acte normative mentionate pot fi transmise la Directia de comunicare, relatii publice si mass-media, cu mentiunea "Conf. Legii nr. 52/2003":

- prin scrisori, la adresa: ANAF - Directia de comunicare, relatii publice si mass-media, str. Apolodor, nr. 17, sector 5, Bucuresti, cod postal 050741;

- electronic, la adresa de e-mail relatiipublice.anaf@mfinante.ro;

- prin fax, la numarul: 0213.199.857.


Sursa: DGFP Valcea

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016