Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Printre categoriile de contribuabili care pot beneficia anul acesta de facilitati fiscale se numara institutiile de credit, taximetristii individuali si persoanele fizice care inchiriaza camere in scop turistic.
Aceste categorii pot astfel beneficia de o flexibilizare a sistemului de impozitare aplicat de Ministerul Finantelor.
Trecerea sistemului bancar la contabilitatea IFRS poate conduce la anumite profituri, dat fiind faptul ca se vor elibera provizioane in conformitate cu standardele autohtone de contabilitate. Finantele nu vor impozita aceste profituri atata vreme cat sumele respective vor constitui un fond pentru consolidarea capitalurilor bancilor.
In ceea ce priveste persoanele fizice care inchiriaza camere in scop turistic, trebuie mentionat ca in 2012 acestea nu mai sunt obligate de Fisc sa se inregistreze ca persoane fizice autorizate. Acestea vor trebui sa declare insa la Fisc veniturile obtinute din aceasta sursa, iar impozitul anual se poate plati in doua rate.

Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor

Agenda Fiscala a Contabilului 2025

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Incepand cu luna in curs, taximetristii individuali pot opta din nou pentru sistemul normelor de venit, respectiv un impozit de tip forfetar. Pana la sfarsitul lunii ianuarie, cei care opteaza pentru acest sistem trebuie sa depuna o declaratie de venit estimat pe 2012.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Impozitul pe venit. Conditii pentru acordarea scutirii impozituluiImpozit pe venit. Cine NU plateste impozit in 2025 + un studiu de caz utilFirmele sunt scutite de plata impozitului specific in 2022 pentru o perioada de 180 zileSalariu minim pe economie. Conditii pentru a beneficia de cei 300 lei netaxabiliImpozitul auto: cum se calculeaza si unde il platestiUltimele articole
Webinarul pe teme FISCALE: Noutati fiscale valabile in 2021Regimul dividendelor primite de o societate romaneasca de la filiala din strainatateInvestitii in doua trimestre consecutive. Cum calculam scutirea de impozit pentru profitul reinvestit?OUG 32/2016 modifica impozitul pe venit si cota de TVAZoom fiscal: Scutirea de impozit pentru salariatii care desfasoara activitati de creare programe pentru calculatorArticole similare
Care e evidenta contabila la o intreprindere individuala cu activitate de comertSAF-T in 2024. ONG-urile nonprofit sunt obligate sa depuna D406?Formular 602 si exceptarea de la plata CASS pentru venituri din chirii. Zoom fiscalIn august puteti participa la o intalnire directa cu ANAFInrolarea in PatrimVen va deveni obligatorie incepand cu 01 martie 2022Ultimele articole
Majorare TVA din 2025: Cota unica ajunge la 21%, cea redusa la 11% si se aplica limitatDepunere declaratii. Luni, 30 iunie 2025, termen limita pentru D394Termen limita e-Factura: Cum sa eviti amenzile de pana la 10.000 leiGhid ANAF pentru veniturile din arenda. Ce trebuie sa stii in 2025Microintreprindere. Cand trece la impozit pe profit daca NU a depus bilantul la timp in 2025
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"