Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Modificari in OG nr. 17 din 2012. Ce e nou privind contributiile trimestriale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Aug. 2012 Exclusiv
Tags: anaf, mfp, og nr17/2012, contributii trimestriale, penalitati intarziere, creante bugetare

Va informam ca ANAF a publicat in categoria Transparenta decizionala proiectul de ordin pentru aprobarea formularelor si a instructiunilor necesare aplicarii prevederilor art.5 din Ordonanta Guvernului nr. 17/2012 privind reglementarea unor masuri fiscal - bugetare.

Redam mai jos continutul acestuia:

ORDIN pentru aprobarea formularelor si a instructiunilor necesare aplicarii prevederilor art.5 din Ordonanta Guvernului nr. 17/2012 privind reglementarea unor masuri fiscal - bugetare.
 
In temeiul prevederilor art. 5 alin.(5) din Ordonanta Guvernului nr. 17/2012 privind reglementarea unor masuri fiscal - bugetare, precum si cele ale art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare, Viceprim-ministrul, ministrul finantelor publice emite urmatorul
ordin:

Art. 1 Se aproba modelul si continutul formularelor prevazute in anexele nr. 1 si nr.2:

a) 171 ?Declaratie privind contributiile trimestriale datorate pentru medicamentele suportate din Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate si din bugetul Ministerului Sanatatii, pentru perioada cuprinsa intre trimestrul IV al anului 2009 si trimestrul III al anului 2011";

b) "Decizie de anulare a penalitatilor de intarziere".

Art. 2 Formularul prevazut la art. 1 lit. a) se completeaza si se depune potrivit instructiunilor prevazute in anexa nr.3.

Art. 3 Caracteristicile de tiparire, modul de difuzare, utilizare si pastrare a formularului prevazut la art. 1 lit. a) sunt prezentate in anexa nr. 4.
.
Art. 4 Anexele nr. 1 - 4 fac parte integranta din prezentul ordin.

Art. 5 Formularul prevazut la art. 1 lit. a) se utilizeaza pentru declararea contributiilor trimestriale datorate pentru medicamentele suportate din Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate si din bugetul Ministerului Sanatatii, pentru perioada cuprinsa intre trimestrul IV al anului 2009 si trimestrul III al anului 2011 si se depune de catre platitorii de contributii prevazuti la art.9 alin.(7) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.77/2011 privind stabilirea unei contributii pentru finantarea unor cheltuieli in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 6 Directia generala de reglementare a colectarii creantelor bugetare, Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de tehnologia informatiei, Directia generala de administrare a marilor contribuabili, directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, precum si, dupa caz, directiile de specialitate din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. 8 Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Modificari in OG nr. 17 din 2012. Ce e nou privind contributiile trimestriale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole similare

Nou: Formularul 170
Mai multe articole despre contributii trimestriale
Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016