Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Asa cum arata cele mai noi statistici, au fost imbunatatite conditiile de pe toate pietele din Europa, mai putin in sectorul serviciilor si in cel energetic, unde exista semne de ingrijorare.
Majoritatea europenilor sunt multumiti de pietele de bunuri, conform celei de-a zecea editii a Tabloului de bord al pietelor de consum. Se remarca o redresare chiar si in sectoarele care in ultimii ani au avut performante deosebit de slabe — de exemplu, serviciile auto si cele feroviare. Cel mai scazut nivel de satisfactie se inregistreaza in sectorul bancar, pietele produselor de investitii si cele ipotecare fiind cel mai slab cotate.
Comisia examineaza sute de produse si servicii, selectate de pe52 de piete de consum. Consumatorii din intreaga UE alcatuiesc apoi o ierarhie a acestor produse si servicii in functie de pret, problemele intampinate si plangerile introduse, gradul de incredere in firmele respective si nivelul de satisfactie.
Tabloul de bord evidentiaza primele 3 sectoare considerate a fi cele mai deficitare:
piata serviciilor bancare
piata energiei
piata serviciilor de telecomunicatii.
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Contractul de mandat Optimizare fiscala Avantaje si dezavantaje
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Sunt necesare imbunatatiri si in ceea ce priveste preturile la carburanti si piata utilitatilor publice si a autovehiculelor de ocazie.
In comparatie cu pietele bunurilor, serviciile se bucura de o popularitate constant mai scazuta in randul consumatorilor, pe de o parte, din cauzacomplexitatii lor ridicate, pe de alta parte, din cauza faptului ca strategiile de marketing fac, uneori in mod deliberat, dificila alegerea de catre consumator a ofertei celei mai avantajoase.
Tabloul evidentiaza, de asemenea, disparitati ale nivelului de satisfactie intre regiunile UE. Cetatenii din tarile cu o vechime mai mare in cadrul Uniunii sunt mai multumiti de piata serviciilor cu amanuntul si de piata serviciilor auto, in timp ce in tarile care au aderat mai recent, consumatorii sunt mai multumiti de serviciile de telecomunicatii.
Urmatoarele etape
Printre initiativele adoptate de UE pentru a imbunatati conditiile pentru consumatori in sectoarele cu performantele cele mai slabe se numara:
- noi reguli privind conturile de platisi produsele de investitii cu amanuntul;
- initiativa pentru un continent conectat;
- eforturile menite sa asigure o mai mare transparenta a ofertelor si facturilor de energie.
Comisia intentioneaza, de asemenea, sa lanseze doua studii aprofundate:
- un studiu de piata privind piata furnizorilor de energie electrica cu amanuntul, care sa compare situatia actuala cu cea din 2010 si sa analizeze impactul celui de-al treilea pachet privind energia al UE;
- un studiu comportamental, care sa ii ajute pe consumatori sa inteleaga mai bine clauzele si conditiile contractuale.
Conform unui studiu recent privind preturile la carburantii auto, in unele tari acestea pot inregistra chiar si mai multe fluctuatii pe zi. Site-urile specializate in compararea preturilor au devenit, asadar, un instrument util pentru autoritatile de reglementare, care, prin noi reguli in materie de stabilire a preturilor, pot spori transparenta acestora si le pot chiar reduce.
Se desfasoara in prezent o analiza aprofundata a problemelor de pe piata autovehiculelor de ocazie, cu scopul de a avea o imagine mai clara asupra acestora si de a identifica eventuale solutii.
Sursa: Comisia Europeana
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
ANAF: In atentia contribuabililor persoane fizice care au obtinut in anul 2014 venituri din transferul titlurilor de valoareNimic despre maririle salariale, insa 2012 aduce sigur noi reduceri de cheltuieli cu personalulDeclaratia 200 se depune pana la 25 mai 2015. Documentar fiscal completPropunerea de reducere a impozitului pe venit de la 16 la 10%, adoptata de SenatImprumut de 50 de milioane de euro pentru infrastructura de urgenta si raspuns la dezastreUltimele articole
Impozitarea veniturilor din strainatate: Ce trebuie sa stii si cum te poate ajuta un avocat fiscalProiect OUG: Va fi introdusa Declaratia Unica precompletata de ANAF. Cine primeste formularulCum a fost modificat Ordinul 3044/2024 pentru aprobarea Procedurii de restituire a TVAControale ANAF august 2024. 5 situatii in care au fost verificate persoanele juridiceInregistrarea in Registrul RO e-Factura: Procedura ActualizataArticole similare
Societatile de leasing continua razboiul pornit de la TVATVA - Locul prestarii de serviciiCe cred FMI, CE si BM despre programul economic al RomanieiReducerea CAS ar trebui facuta dupa consultarea mediului de afaceriEficienta administratiilor publice in sprijinirea dezvoltarii firmelorUltimele articole
Pragul de impozitare micro ar putea scadea gradual la 88.500 mii euro pana in 2027Precizari ANAF referitoare la Registrul RO e-Factura optionalFinantele introduc obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025, facturarea electronica pentru relatia B2CIMM Plus a fost aprobat de Guvern: Bugetul de 12,5 miliarde lei va sprijini 11.500 companii Guvernul a decis! 2 mai, 16 august si 27 decembrie 2024 vor fi zile libere pentru salariatii din sectorul publicArticole similare
Timbrul de mediu: ghimpe in coasta IMM-urilor?Codul fiscal 2011 - Titlul VIIFinantele introduc obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025, facturarea electronica pentru relatia B2CStudiu GfK: Indicatorii arata valori negative. CONSUMATORII nu cred in cresterea economicaOperatorii economici din Targurile de Craciun, consiliati de ANPC. Urmeaza controale in toata taraUltimele articole
Ajutor de incalzire a locuintei 2024. Pana pe 15 octombrie se depun cererileMontare panouri fotovoltaice. Ce obligatii fiscale trebuie sa indeplineasca prosumatoriiSistemul de Garantie-Returnare (SGR) Romania. 2 studii de caz importanteSfaturi utile de la ANPC pentru persoanele care cumpara un pachet de servicii turistice in aceasta perioadaPersoanele fizice au fost incluse, conform Legii 134/2023, in categoria dezvoltatorilor imobiliari. Acestea vor putea acorda si crediteAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"