Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Piata europeana de consum inregistreaza noi domenii premiante

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Aug. 2014 Exclusiv
Tags: investitii, comisia europeana, consumatorii, piata de consum, piata energiei

Asa cum arata cele mai noi statistici, au fost imbunatatite conditiile de pe toate pietele din Europa, mai putin in sectorul serviciilor si in cel energetic, unde exista semne de ingrijorare.


Majoritatea europenilor sunt multumiti de pietele de bunuri, conform celei de-a zecea editii a Tabloului de bord al pietelor de consum. Se remarca o redresare chiar si in sectoarele care in ultimii ani au avut performante deosebit de slabe — de exemplu, serviciile auto si cele feroviare. Cel mai scazut nivel de satisfactie se inregistreaza in sectorul bancar, pietele produselor de investitii si cele ipotecare fiind cel mai slab cotate.

Comisia examineaza sute de produse si servicii, selectate de pe52 de piete de consum. Consumatorii din intreaga UE alcatuiesc apoi o ierarhie a acestor produse si servicii in functie de pret, problemele intampinate si plangerile introduse, gradul de incredere in firmele respective si nivelul de satisfactie.

Tabloul de bord evidentiaza primele 3 sectoare considerate a fi cele mai deficitare:

    piata serviciilor bancare

    piata energiei

    piata serviciilor de telecomunicatii.


Sunt necesare imbunatatiri si in ceea ce priveste preturile la carburanti si piata utilitatilor publice si a autovehiculelor de ocazie.

In comparatie cu pietele bunurilor, serviciile se bucura de o popularitate constant mai scazuta in randul consumatorilor, pe de o parte, din cauzacomplexitatii lor ridicate, pe de alta parte, din cauza faptului ca strategiile de marketing fac, uneori in mod deliberat, dificila alegerea de catre consumator a ofertei celei mai avantajoase.

Tabloul evidentiaza, de asemenea, disparitati ale nivelului de satisfactie intre regiunile UE. Cetatenii din tarile cu o vechime mai mare in cadrul Uniunii sunt mai multumiti de piata serviciilor cu amanuntul si de piata serviciilor auto, in timp ce in tarile care au aderat mai recent, consumatorii sunt mai multumiti de serviciile de telecomunicatii.

Urmatoarele etape

Printre initiativele adoptate de UE pentru a imbunatati conditiile pentru consumatori in sectoarele cu performantele cele mai slabe se numara:

-    noi reguli privind conturile de platisi produsele de investitii cu amanuntul;

-    initiativa pentru un continent conectat;

-    eforturile menite sa asigure o mai mare transparenta a ofertelor si facturilor de energie.


Comisia intentioneaza, de asemenea, sa lanseze doua studii aprofundate:

-    un studiu de piata privind piata furnizorilor de energie electrica cu amanuntul, care sa compare situatia actuala cu cea din 2010 si sa analizeze impactul celui de-al treilea pachet privind energia al UE;

-    un studiu comportamental, care sa ii ajute pe consumatori sa inteleaga mai bine clauzele si conditiile contractuale.


Conform unui studiu recent privind preturile la carburantii auto, in unele tari acestea pot inregistra chiar si mai multe fluctuatii pe zi. Site-urile specializate in compararea preturilor au devenit, asadar, un instrument util pentru autoritatile de reglementare, care, prin noi reguli in materie de stabilire a preturilor, pot spori transparenta acestora si le pot chiar reduce.

Se desfasoara in prezent o analiza aprofundata a problemelor de pe piata autovehiculelor de ocazie, cu scopul de a avea o imagine mai clara asupra acestora si de a identifica eventuale solutii.

Sursa: Comisia Europeana

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Piata europeana de consum inregistreaza noi domenii premiante":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016