Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Forma initiatorului: Prezenta lege prevede si autorizeaza pentru anul bugetar 2012 veniturile pe capitole si subcapitole si cheltuielile pe destinatii si pe ordonatori principali de credite pentru bugetul de stat, bugetele Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, creditelor externe, fondurilor externe nerambursabile si activitatilor finantate integral din venituri proprii.
Dispozitii referitoare la bugetele locale pe anul 2012
Asa cum se precizeaza in cadrul alin. (2) de la art. 2, bugetul de stat se stabileste la venituri in suma de 95.757,1 milioane lei, iar la cheltuieli in suma de 112.920,3 milioane lei, cu un deficit de 17.163,2 milioane lei.
Art. 6 mentioneaza ca in anul 2012 ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale vor finanta cu prioritate acele lucrari de investitii/activitati noi sau in continuare, aferente proiectelor finantate din fonduri externe nerambursabile.
De asemenea, potrivit textului legislativ, se interzice finantarea lucrarilor de investitii noi daca nu sunt asigurate surse de finantare a lucrarilor de investitii/activitati in continuare, astfel incat sa se resoecte graficele de executie/termenele de punere in functiune, sau datele de finalizare a proiectelor aflate in implementare.
In ceea ce priveste Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate, acesta se suplimenteaza cu 410,0 milioane de lei care se aloca de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sanatatii.
Alin. (2) art. 10 prevede ca in bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, la titlul "Cheltuieli de personal", sunt incluse si fondurile aferente platii titlurilor executorii, in conformitate cu Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, cu modificarile si completarile ulterioare.
Textul de lege poate fi consultat in intregime aici.
Autor: InfoTva.ro
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2012. Prevederi si modificari":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Ialomitianu nu e de acord cu reducerea TVA. Vezi declaratiaBUGET 2012: Ialomiteanu a declarat ca rectificarea pe 2011 nu va fi negativa
Mai multe articole despre buget 2012
Articole similare
Rectificarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2020, publicata in Monitorul Oficial (OUG 136/2020)Guvernul taie din bugetele Presedintiei, Educatiei, Culturii si da la serviciile de informatiiAutoritatea Nationala Vamala se reinfiinteaza si isi va prelua vechile atributiiMinistru Finantelor trage un semnal de alarma: Asa cum arata situatia, deficitul bugetar va depasi 4%Rectificarea bugetara 2019: Creditele bugetare ale fiecarui Minister. Bani mai putini la Educatie, Cercetare, Agricultura si TransporturiUltimele articole
Este OFICIAL! A fost publicat bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2021 (Legea 16/2021)Ministerul Finantelor rectifica bugetul asigurarilor sociale de stat si cel pentru somaj. Vezi daca sumele au fost majorate sau diminuateOUG nr. 47/2015 privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 si unele masuri bugetareMFP reglementeaza platile anticipate si salariile bugetarilor, castigate in instantaSaptamana 12
Mai multe articole despre cheltuieli de personal
Articole similare
Buletin informativ ANAF: Acte normative din perioada 3-9 octombrie 2016Contributiile datorate de PFA pentru activitatile desfasurateToate contributiile datorate de un PFA in 2016CASS 2014 pentru venituri din cedarea folosintei bunurilor. Stabilire baza de calculCodul fiscal s-a modificat. Noi reglementari privind contributia de asigurari sociale de sanatateUltimele articole
Termenul pana la care pot fi platite retroactiv contributiile de asigurari sociale, prelungit de GuvernIn ce conditii se depune Formularul 604?Ce obligatii fiscale au platitorii de venituri cu regim de retinere la sursa?Noul proiect normativ pentru modificarea formularului 630
Mai multe articole despre asigurari sanatate

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"