Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Mai multe cifre de afaceri dintr-un anumit segment destul de mare a inregistrat scaderi in acest an, fiind constate cifre mai mici la compararea incasarilor cu perioada precedenta. In subclasele identificate in cadrul acestui tip de comert se pot vedea astfel anumite segmente care au avut vanzari mai slabe fata de perioada inregistrata cu doar o luna in urma. Astfel, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut in mai fata de luna aprilie atat ca serie bruta, cu 1,5%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 1,3%, dar a crescut comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, potrivit INS.
Scaderea din luna mai, fata de aprilie, a fost cauzata de reducerile inregistrate de comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-4,3%), de vanzarile de autovehicule (-3%) si de comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-1,3%). Activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor au crescut cu 4,3%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).
in ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in mai fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, a inregistrat un avans cu 5,5%, datorat cresterilor inregistrate la activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (+10,1%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+9,0%), activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+3%) si serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+2,2%). Au scazut activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-3,3%).
Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a scazut in intervalul mentionat cu 1,4%.
Raportat la mai 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat pe total o crestere cu 6,2%, pe fondul majorarilor din comertul cu autovehicule (+7,3%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+6,1%) si din activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor (+2,2%). Vanzarile de motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor s-au redus cu 1,1%.
Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in mai 2014 a inregistrat pe total o crestere cu 9,4% fata de luna similara din 2013.
Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, a consemnat o cifra de afaceri cu 5,5% mai mare comparativ cu luna mai a anului trecut, provenita in principal de la hoteluri si restaurante (+12,6%), activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (+6,8%) si serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+4,2%). Scaderi au inregistrat activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-5,4%) si activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-0,1%).

Agenda Fiscala a Contabilului 2025

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2025

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Ca serie ajustata, serviciile de piata prestate populatiei au crescut cu 6,2%.
In primele cinci luni, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut cu 0,9% ca serie bruta si cu 0,8% ca serie ajustata. in aceeasi perioada, serviciile prestate populatiei au inregistrat o cifra de afaceri cu 6,4% mai mare in serie bruta si cu 6,2% mai mare in serie ajustata.
Sursa: Mediafax

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Cresteri in mediul de afaceri. Cifra de afaceri mai mare in comertAfacerile din comertul cu amanuntul au crescut cu 8,2% in primele cinci luniINS: Afacerile din comertul cu amanuntul au crescut cu 13,5% anul trecutComertul cu amanuntul a crescut. Suntem pe primele locuri in UECifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 7,1%Ultimele articole
Serviciile de piata prestate populatiei au crescut cu 10,6%INS semnaleaza o creste a cifrei de afaceri in zona comertului cu amanuntulVesti bune! Afacerile din comert au crescut in 2014 cu 7 la sutaRomania e pe locul trei in Europa la cresterea comertului cu amanuntulRaport oficial: Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul in aceasta toamnaArticole similare
Microintreprindere in 2025. Ce conditii trebuie sa indeplineasca firmele la 31 decembrie 2024Ce inseamna sa fii platitor de TVA ca firma mica?Inregistrare gratuita a firmei si zero costuri. Cum arata noile masuri pentru sustinerea antreprenorilor romani?5 intrebari privind exercitiul financiar diferit de anul calendaristic si schimbarea anului fiscalOrdinul 3581/2020. A fost aprobata schema de ajutor de minimis din cadrul Programului -ELECTRIC UP-Ultimele articole
COMERT cu masini second-hand. Regimul TVA si o MONOGRAFIE contabila utilaSistemul VIES TVAControl ANAF in sem. II 2024. Deficiente descoperite pe linia combaterii evaziunii fiscaleE-commerce. Care este documentul prin care se declara incasarile onlineSAF-T in 2025. Firmele mici aflate in inactivitate temporara mai depun D406 din ianuarie 2025?Articole similare
In 2015 pot fi infiintate 10.000 de intreprinderi socialeCodul fiscal 2008 - Capitolul III. Impozitul si taxa pe teren - art. 256-260Noile norme de aplicare pentru OUG 92 au fost publicate in MonitorFactura fiscala drepturi de AUTOrDeclaratia Unica 2022: Ce riscuri exista pentru NEDEPUNEREA formularului?Ultimele articole
Prosumator. Obligatii fiscale si MONOGRAFIE contabila explicataTVA de recuperat prescris: scadere AUTOmata din fisa de rol si ajustare contabilaPlafon TVA. Sumele din vanzarea AUTOturismelor intra in plafonul de 300.000 lei?Declaratia 394: Cum completezi in mod corect AUTOfacturilePFA si drepturile de AUTOr. Documente necesare dupa inregistrarea ca platitor de TVAArticole similare
Serviciile de piata prestate populatiei au crescut cu 10,6%
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"