Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Mai multe cifre de afaceri dintr-un anumit segment destul de mare a inregistrat scaderi in acest an, fiind constate cifre mai mici la compararea incasarilor cu perioada precedenta. In subclasele identificate in cadrul acestui tip de comert se pot vedea astfel anumite segmente care au avut vanzari mai slabe fata de perioada inregistrata cu doar o luna in urma. Astfel, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut in mai fata de luna aprilie atat ca serie bruta, cu 1,5%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 1,3%, dar a crescut comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, potrivit INS.
Scaderea din luna mai, fata de aprilie, a fost cauzata de reducerile inregistrate de comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-4,3%), de vanzarile de autovehicule (-3%) si de comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-1,3%). Activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor au crescut cu 4,3%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).
in ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in mai fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, a inregistrat un avans cu 5,5%, datorat cresterilor inregistrate la activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (+10,1%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+9,0%), activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+3%) si serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+2,2%). Au scazut activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-3,3%).
Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a scazut in intervalul mentionat cu 1,4%.
Raportat la mai 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat pe total o crestere cu 6,2%, pe fondul majorarilor din comertul cu autovehicule (+7,3%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+6,1%) si din activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor (+2,2%). Vanzarile de motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor s-au redus cu 1,1%.
Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in mai 2014 a inregistrat pe total o crestere cu 9,4% fata de luna similara din 2013.
Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, a consemnat o cifra de afaceri cu 5,5% mai mare comparativ cu luna mai a anului trecut, provenita in principal de la hoteluri si restaurante (+12,6%), activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (+6,8%) si serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+4,2%). Scaderi au inregistrat activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-5,4%) si activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-0,1%).
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Ca serie ajustata, serviciile de piata prestate populatiei au crescut cu 6,2%.
In primele cinci luni, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut cu 0,9% ca serie bruta si cu 0,8% ca serie ajustata. in aceeasi perioada, serviciile prestate populatiei au inregistrat o cifra de afaceri cu 6,4% mai mare in serie bruta si cu 6,2% mai mare in serie ajustata.
Sursa: Mediafax
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
INS semnaleaza o creste a cifrei de afaceri in zona comertului cu amanuntulServiciile de piata prestate populatiei au crescut cu 10,6%Vesti bune! Afacerile din comert au crescut in 2014 cu 7 la sutaLa ce produse au scazut vanzarile in primele 11 luni din 2013?Comertul cu amanuntul a crescut. Suntem pe primele locuri in UEUltimele articole
INS: Afacerile din comertul cu amanuntul au crescut cu 13,5% anul trecutCifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 7,1%Romania e pe locul trei in Europa la cresterea comertului cu amanuntulRaport oficial: Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul in aceasta toamnaCresteri in mediul de afaceri. Cifra de afaceri mai mare in comertArticole similare
Ordin ANAF nr. 700 din 2012: modificare din oficiu a vectorului fiscal cu privire la TVAInfiintarea grupului fiscal unic. Normele actuale din 2013Comisia lanseaza o consultare pentru a impulsiona COMERTul electronic in UEANOFM: In ultima luna din an vor fi organizate 141 de programe de formare profesionalaTipuri de semnaturi necesare pentru Declaratia privind beneficiarii reali. Formularul poate fi depus si prin posta?Ultimele articole
Firme care NU mai sunt microintreprinderi din ianuarie 2023. Pot reveni la impozit micro din 2025?Microintreprindere in 2025. Ce conditii trebuie sa indeplineasca firmele la 31 decembrie 2024COMERT online. Regimul fiscal TVA in cazul vanzarii catre persoane din UEDefiscalizarea casei de marcat. Cand si cum se faceDeclaratia 070. Termen depunere si instructiuni de completareArticole similare
Dispozitii AMEF: Regimul caselor de marcat electronice fiscale in 2013Cine depune in luna mai Formularul 221?Scutiri fiscale in IT. Cum se determina impozitul scutit in cazul salariilor peste plafonul de 10.000 lei?Ordinul MFP Nr. 3.055 pe 2009: Aprobarea Reglementarilor contabile conforme cu directivele europeneS-a modificat legea privind numarul de evidenta a platiiUltimele articole
Distrugere punct de lucru in totalitate. Cheltuielile sunt deductibile?Repartizare dividende catre persoane fizice. Poate fi depasit, pe o luna, plafonul de 10.000 lei?TOATE modificarile aduse Legii contabilitatii prin OUG 138/2024Furnizori care NU transmit factura. Cum trebuie emisa AUTOfactura de catre firmeE-Transport: Care sunt principalele noutati aduse de OUG 129/2024Articole similare
Serviciile de piata prestate populatiei au crescut cu 10,6%Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"