Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

INS: Afacerile din comertul cu amanuntul au crescut cu 13,5% anul trecut

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 03 Feb. 2017 Exclusiv
Tags: comert cu amanuntul, magazine specializate, institutul national de statistica

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut ca serie bruta cu 13,5% anul trecut, comparativ cu anul precedent, pe fondul avansului vanzarilor de produse nealimentare (+15,2%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+13,7%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+10,2%).

Potrivit datelor publicate vineri de Institutul National de Statistica (INS), citate de Agerpres, in ultima luna a anului trecut, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule și motociclete) a crescut ca serie bruta cu 5,4% si a scazut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,1%, comparativ cu luna precedenta.

Pe serie bruta, evolutia cifrei de afaceri a fost determinata de cresterea vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+15,5%) și vanzarilor de produse nealimentare (+3,2%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 6,3%.

Potrivit aceleiasi surse, pe serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, afacerile au scazut ca urmare a diminuarii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-2,1%). Cresteri au inregistrat comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+4,2%) si vanzarile de produse nealimentare (+0,5%).

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare și de sezonalitate cu 7,2%, respectiv cu 8,4%.

Pe serie bruta, evolutia a fost generata de creșterile inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+13,8%) și la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+8,5%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 0,4%.

Pe serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, avansul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a fost determinat de cresterile inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+14,7%), comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+10,7%) și la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+2,4%).
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "INS: Afacerile din comertul cu amanuntul au crescut cu 13,5% anul trecut":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016