Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

In ce directie merge economia? In ce domenii e bine sa ne facem afaceri?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Aug. 2014 Exclusiv
Tags: tendinte, economie, statistica, servicii, cifra de afaceri, sectorul de servicii, salariati

Pentru orice tip de business e bine sa fim la curent cu tendintele pietei in care activam. Anticipand si consultand statisticile, reusim de multe ori sa fim cu un pas inaintea celor care privesc catre trecut si nu mai fac fata nici macar concurentei actuale din piata.


Institutul National de Statistica a publicat un raport asupra tendintelor in evolutia activitatii economice in perioada iulie - septembrie 2014.

Astfel, in ce priveste tendintele generale, retinem ca potrivit opiniilor exprimate in luna iulie 2014, de catre managerii societatilor comerciale, se contureaza pentru perioada iulie - septembrie 2014 tendinta de crestere a activitatii in sectorul de comert cu amanuntul si crestere moderata in industria prelucratoare, constructii si servicii, in raport cu cele trei luni anterioare, conform indicatorului sold conjunctural.

Soldul conjunctural indica perceptia repondentilor asupra dinamicii unui fenomen, dar NU trebuie confundat cu intensitatea cresterii sau scaderii valorii unui indicator statistic.



Industrie prelucratoare: Tendinta de crestere moderata a activitatii

In cadrul anchetei de conjunctura din luna iulie 2014, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni, crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +7%). In ceea ce priveste estimarea productiei, pentru unele dintre activitati se va inregistra tendinta de crestere mai mare decat pe total industrie prelucratoare si anume: fabricarea bauturilor (sold conjunctural +36%), fabricarea produselor din tutun (sold conjunctural +25%) si pentru activitatea din industria metalurgica (sold conjunctural +24%).

Pentru preturile produselor industriale, se prognozeaza relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +3%).

Referitor la numarul de salariati, se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de -1% pe total industrie prelucratoare.



Constructii: Tendinta de crestere moderata a activitatii

Potrivit estimarilor din luna iulie 2014, in activitatea de constructii se va inregistra pentru urmatoarele trei luni, crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +10%). Managerii estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +1%) si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural +5%). In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza crestere moderata a acestora (sold conjunctural +6%).



Comert cu amanuntul: Tendinta de crestere a activitatii

In sectorul comert cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +27%) si a volumului comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale (sold conjunctural +26%).

Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni, cresterea moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +6%).

Managerii societatilor comerciale estimeaza ca preturile de vanzare cu amanuntul vor inregistra cresteri moderate pentru urmatoarea perioada (sold conjunctural +9%).


Servicii: Tendinta de crestere moderata a activitatii

Conform estimarilor din luna iulie 2014, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +8%).

In sectorul de servicii, se estimeaza scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -6%).

Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural +1%).

Sursa: Institutul National de Statistica
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "In ce directie merge economia? In ce domenii e bine sa ne facem afaceri?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016