Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Scutiri generale de la plata accizelor valabile in 2012

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Apr. 2012 Exclusiv
Tags: produse accizabile, codul fiscal, regim suspensiv active, scutiri plata accize

Va informam cu privire la scutirile generale de la plata accizelor, aplicabile de la 1 ianuarie 2012, asa cum sunt acestea redate de legislatia in vigoare. Astfel, potrivit art. 206^56 alin. (1), produsele accizabile sunt scutite de plata accizelor daca sunt destinate utilizarii:




a) in contextul relatiilor diplomatice sau consulare;

b) de catre organizatiile internationale recunoscute ca atare de autoritatile publice din Romania si de catre membrii acestor organizatii, in limitele si in conditiile stabilite prin conventiile internationale privind instituirea acestor organizatii sau prin acordurile de sediu;

c) de catre fortele armate ale oricarui stat parte la Tratatul Atlanticului de Nord, altul decat Romania, pentru uzul fortelor armate in cauza, pentru personalul civil insotitor sau pentru aprovizionarea popotelor ori a cantinelor acestora;

d) de catre fortele armate ale Regatului Unit stationate in Cipru in temeiul Tratatului de instituire a Republicii Cipru din 16 august 1960, pentru uzul fortelor armate in cauza, pentru personalul civil insotitor sau pentru aprovizionarea popotelor ori a cantinelor acestora;

e) pentru consum in cadrul unui acord incheiat cu tari terte sau cu organizatii internationale, cu conditia ca acordul in cauza sa fie permis ori autorizat in ceea ce priveste scutirea de la plata taxei pe valoarea adaugata.

(2) Modalitatea si conditiile de acordare a scutirilor prevazute la alin. (1) vor fi reglementate prin normele metodologice.

(3) Fara a aduce atingere prevederilor art. 206^31 alin. (1), produsele accizabile care se deplaseaza in regim suspensiv de accize catre un destinatar in sensul alin. (1) sunt insotite de certificat de scutire.

(4) Modelul si continutul certificatului de scutire sunt cele stabilite de Comisia Europeana.

(5) Procedura prevazuta la art. 206^31 - 206^36 nu se aplica deplasarilor intracomunitare de produse accizabile in regim suspensiv de accize destinate fortelor armate prevazute la alin. (1) lit. c), daca acestea sunt reglementate de un regim care se intemeiaza direct pe Tratatul Atlanticului de Nord.

(6) Prin exceptie de la prevederile alin. (5), procedura prevazuta la art. 206^31 - 206^36 se va aplica deplasarilor de produse accizabile in regim suspensiv de accize destinate fortelor armate prevazute la alin. (1) lit. c) care au loc exclusiv pe teritoriul national sau in baza unui acord incheiat cu un alt stat membru, atunci cand deplasarea are loc intre teritoriul national si teritoriul acelui stat membru.



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Scutiri generale de la plata accizelor valabile in 2012":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016