Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Acordare tichete de masa. Cum este reglementata legea in cazul salariatilor care primesc indemnizatie de delegare sau detasare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 31 Aug. 2020 Exclusiv
Tags: acordare tichete de masa, indemnziatie de delegare, indemnizatie de detasare

In luna iulie unui salariat i s-au acordat 3 zile de diurna, fiind plecat in delegatie de cate o zi, respectiv 2 zile sambata si 1 zi duminica. Avand in vedere faptul ca salariatul a fost cele 3 zile in delegatie si a beneficiat de diurna, fiind in restul zilelor de luni pana vineri la munca, de cate tichete poate beneficia in luna iulie, care are 23 de zile lucratoare? Beneficiaza de un numar de 23 de tichete sau de 20 prin scaderea celor 3 zile de diurna aferente zilele de sambata si duminica cand a fost in delegatie?

Raspunsul consultantului fiscal Elena Garofil: 
 
Potrivit prevederilor art. 10 alin. (1) lit. c) din Normele metodologice de aplicare a Legii 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin HG 1045/2018,  in cazul tichetelor de masa, angajatorii nu pot acorda mai mult de un tichet de masa pentru fiecare zi lucratoare din luna pentru care se efectueaza distribuirea/ transferul valorii nominale a tichetelor de masa, dupa caz. 
  
In sensul prezentelor norme nu se considera zile lucrate perioadele in care salariatii: 
- potrivit dispozitiilor legale, sunt delegati sau detasati in afara localitatii in care isi au locul permanent de munca si primesc indemnizatie de delegare sau de detasare. 
 
In schimb, salariatul are dreptul la diurna pentru fiecare zi calendaristica din perioada de delegare. Indemnizatia de delegare (diurna) se acorda pe zile calendaristice si nu pe zile lucratoare, asa dupa cum rezulta din HG 714/2018 privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii in interesul serviciului. 
 
Prin urmare, apreciez ca in luna iulie salariatul va beneficia de 23 de tichete de masa. 




Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Acordare tichete de masa. Cum este reglementata legea in cazul salariatilor care primesc indemnizatie de delegare sau detasare":
Rating:

Nota: 4.1 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016