Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cheltuiala cu achizitia caselor de marcat este cheltuiala nedeductibila la calculul impozitului pe profit, iar aceasta reduce impozitul pe profit datorat pentru trimestrul in care s-a realizat punerea in functiune.
Legea nu distinge intre costul unei case de marcat mai mic de 2.500 lei, ce s-ar incadra la cheltuielile cu materialele de natura obiectelor de inventar, respectiv la costul mai mare de 2.500 lei, caz in care se identifica un mijloc fix supus amortizarii.
Avand in vedere aceasta prevedere, pentru casele de marcat fiscale cu valoare de achizitie mai mare de 2.500 lei (Casa de marcat va fi incadrata contabil in categoria de mijloace fixe supusa amortizarii pe durata normata, cu deducerea amortizarii conform reglementarilor aplicabile), care va fi procedura de urmat?
In plus fata de regula generala precizata de catre dvs., la art. II din Legea 153/2020 se aduc urmatoarele precizari:
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 4.43 din 5 din 7 voturi
Articole similare
Noutati CASE DE MARCAT si modificarile aduse de OUG 57/2015Patronatul caselor de marcat: 10 recomandari pentru a evita amendarea in cazul utilizarii AMEFNoua propunere de la ANAF: Registrul national electronic de evidenta a caselor de marcatNoile reguli privind casele de marcat din 2016 si modificari 2017Implicatii fiscale pentru activitatile exceptate de la obligatia dotarii cu AMEFUltimele articole
Neconcordante la verificarea e-TVA privind casele de marcat. Cum trebuie sa procedatiCASE DE MARCAT electronice dotate cu POS. ONG-urile au aceasta obligatie?Guvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat pe 2024. Care sunt cei 4 piloni principaliServiciul Programari online ANAF. Ce recomanda institutia contribuabililorANAF: Precizari referitoare la Decontul precompletat RO e-TVAArticole similare
Deductibilitate cheltuiala cu cercetare de piataCheltuieli deductibile PFA. Ce cheltuieli pot deduce persoanele fizice autorizate in anul 2022?Inlesniri la plata creantelor bugetare. Care sunt inregistrarile contabile?Administrator in delegatie – drepturi banestiBaza impozabila a impozitului pe veniturile microintreprinderilorUltimele articole
Amenzi RO e-Transport. Exemplu util de monografie contabilaControale ANAF august 2024. 5 situatii in care au fost verificate persoanele juridiceCheltuieli deplasare nejustificate. Tratament fiscalTVA deductibil. Avantaje, conditii si exempleONG-uri in 2023: Au obligatia de a depune D100 chiar daca nu desfasoara activitate economica?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"