Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum se completeaza registrul de casa in cazul unei intreprinderi individuale (II), in sistem real, platitoare de TVA si, de asemenea, cum se stabileste venitul net asupra caruia se plateste impozitul in procent de 10%? Se iau in calcul incasarile si platile fara TVA sau cu TVA? Acesta este subiectul abordat de consultantul nostru fiscal in cele ce urmeaza.
Registrul de evidenta fiscala pentru persoanele fizice, contribuabili potrivit titlului IV din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal este reglementat prin O.M.F.P. nr. 3254/2017
Potrivit acestuia:
TVA dedusa potrivit regulilor prevazute in titlul VII "Taxa pe valoarea adaugata" din Codul fiscal, nu reprezinta cheltuiala si nu se inregistreaza in Registrul de evidenta fiscala (art. 5 alin. (6)).
Asadar, la stabilirea venitului net din activitati independente, conform art. 68 din Codul fiscal, TVA colectata potrivit regulilor prevazute in titlul VII "Taxa pe valoarea adaugata" din Codul fiscal nu reprezinta venit si nu se inregistreaza in Registrul de evidenta fiscala (se iau in considerare sumele incasate fara TVA). TVA dedusa potrivit regulilor prevazute in titlul VII "Taxa pe valoarea adaugata" din Codul fiscal, nu reprezinta cheltuiala si nu se inregistreaza in Registrul de evidenta fiscala .
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 3.5 din 5 din 13 voturi
Articole similare
Impunerea veniturilor din apicultura pe baza normelor de venitNou! Declaratii fiscale privind contributiile socialeDocumentar fiscal: Cum stabilim venitul net pe baza normelor de venit?Cheltuieli de deplasare efectuate de colaboratori. Deductibilitate cheltuieli si TVACalcul depasire plafon PFA. INTREPRINDERE INDIVIDUALAUltimele articole
Spatiul Privat Virtual - singura cale de comunicare securizata cu ANAFPFA in 2023: Care sunt obligatiile fiscale si termenele de plata specifice unei persoane fizice autorizate?PFA in 2023: Aspecte pe care trebuie sa urmareasca PFA-urile care vand produse ONLINEIndemnizatii primite pe perioda starii de urgenta/alerta, obtinute in anul 2021, care se declara in Declaratia UnicaPlafonul pentru aplicarea scutirii de TVA in cazul intreprinderilor individualeArticole similare
Start programul Rabla: 30.000 de noi prime de casareANAF publica proiectul privind procedura de certificare a declaratiei privind nedeductibilitatea TVADeducere limitata TVA aferenta cheltuielilor cu autoturismele. Cum procedam?26 septembrie este termenul limita pentru o serie de obligatii fiscaleMasuri de simplificare pentru operatiuni pluripartiteUltimele articole
Sistemul TVA la incasare. Ce beneficii ofera aplicarea sistemuluiLegea 254/2024. Modificari asupra cotei de TVA de 9% aplicate din anul 2025SAF-T in 2024. ONG-urile nonprofit sunt obligate sa depuna D406?Sistemul RO e-TVA: Noul regim al amenzilor in sistemul E-TVAAmenzi RO e-Transport. Exemplu util de monografie contabilaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"