Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
O societate comerciala cumpara un teren pe care sunt amplaste 2 cladiri, aplicand mecanismul taxarii inverse, in luna decembrie 2018. In luna martie 2019 se decide demolarea cladirilor. Care este tratamentul din punct de vedere al TVA? La aceasta intrebare raspunde expertul nostru in cele ce urmeaza.
Raspunsul specialistului
Potrivit prevederilor pct. 67 alin. (18) din Normele de aplicare ale art. 297 din Codul fiscal, cu privire la sfera de aplicare a dreptului de deducere, in cazul achizitiei unei suprafete de teren impreuna cu constructii edificate pe aceasta, persoana impozabila are dreptul de a deduce taxa pe valoarea adaugata aferenta acestei achizitii, inclusiv taxa aferenta constructiilor care urmeaza a fi demolate, daca face dovada intentiei, confirmata cu elemente obiective, ca suprafata de teren pe care erau edificate constructiile continua sa fie utilizata in scopul operatiunilor sale taxabile, cum ar fi, de exemplu, edificarea altor constructii destinate unor operatiuni taxabile, astfel cum a fost pronuntata Hotararea Curtii Europene de Justitie in Cauza C-257/11 Gran Via Moinesti.
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
SAF-T Ghid de raportare corecta
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Facilitati fiscale aplicabile societatilor in insolventa. OUG 90/2020Regim fiscal TVA pentru prestari servicii cercetare-dezvoltare, firma neplatitoare de TVAAnulare cod de inregistrare TVA. Ce consecinte apar?107 solutii pentru noile taxe si impoziteOG nr. 8 din 2013 | Impozitul pe veniturile microintreprinderilor de la 1 februarie 2013Ultimele articole
Declaratia Unica in 2025. Principalele modificari fata de vechiul formularFormularele de inregistrare fiscala vor fi MODIFICATE, in conditiile aparitiei a doua impozite noiDepasire plafon TVA de 300.000 lei. Cum se face inregistrarea in scopuri de TVANOUTATE! A reintrat in vigoare, din 1 ianuarie 2025, taxa pe stalpPlatitor de impozit pe profit cu 1 ianuarie 2023. Poate trece la impozitarea micro din 2025?Articole similare
Procedura si inregistrarile contabile TVA la achizitiile de autoturisme aplicabile din 2012Vanzare reviste cota diminuata si conditii microintreprindere. Cum deducem TVA?Corectare erori de calcul TVA deductibila si TVA colectataStudiu de caz: Stornarea facturilor si anularea dreptului de DEDUCERE TVASchema de decontare in nume client. Cum facem DEDUCERE TVA-ului?Ultimele articole
E-Factura in 2024. Mai poate fi dedus TVA-ul din facturile primite in sistem clasic?Cum se poate efectua deducerea TVA-ului de pe bonurile fiscaleDreptul de deducere a TVA incepand din 2024DEDUCERE TVA. 3 studii de caz de care au nevoie contribuabiliiPro rata. Ce inseamna, formula de calcul si cazuri practiceAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"