Atentie contabili!

Modificari importante privind scutirea de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Studiu de caz: Ce cota se aplica revistelor in care ponderea veniturilor provine din publicitate?

de Infotva.ro

de Infotva.ro la 06 Iul. 2011
Tags: directiva 77/388/cee, codul fiscal, tva

Deoarece foarte multe societati, indiferent de profil, aleg sa isi promoveze serviciile sau produsele prin intermediul unor reviste de specialitate, problema aplicarii cotei corecte de TVA este cat ...

Deoarece foarte multe societati, indiferent de profil, aleg sa isi promoveze serviciile sau produsele prin intermediul unor reviste de specialitate, problema aplicarii cotei corecte de TVA este cat se poate de relevanta. Astfel, este de interes general stabilirea cotei de TVA care se aplica in cazul unei reviste in care ponderea veniturilor provine din articole de publicitate.

Ca regula generala, pentru stabilirea cotei de TVA aferenta revistelor, se face o analiza a continutului materialului publicat in revista, pentru a stabili daca mai mult de 50% din continutul revistei este destinat materialului publicitar, caz in care revista este incadrata la prestari servicii de publicitate, pentru care cota de TVA este de 24%. In caz contrar, chiar daca ponderea veniturilor din articole de publicitate este mai mare decat cele obtinute din domeniul medical, daca mai mult de jumatate din continutul revistei este destinat articolelor de specialitate din  domeniul medical, cota de TVA este 9%.

Potrivit pct.23 alin 3 din normele metodologice de aplicare a art 140 din Codul fiscal,
"(3) Cota redusa de 9% prevazuta la art. 140 alin. (2) lit. b) din Codul fiscal se aplica pentru livrarea de manuale scolare, carti, ziare si reviste, inclusiv pentru cele inregistrate pe suport electromagnetic sau pe alte tipuri de suporturi. Cartile si manualele scolare sunt tipariturile care au cod ISBN, indiferent de suportul pe care sunt livrate.

Ziarele si revistele sunt orice tiparituri care au cod ISSN, indiferent de suportul pe care sunt livrate. Nu se aplica cota redusa a taxei pe valoarea adaugata pentru livrarea de carti, ziare si reviste care sunt destinate in principal sau exclusiv publicitatii. Prin in principal se intelege ca mai mult de jumatate din continutul cartii, ziarului sau revistei este destinat publicitatii.
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile

Vezi detalii

Declaratia 394. Tranzactii cu persoane afiliate
Declaratia 394. Tranzactii cu persoane afiliate

Vezi detalii

Ajustarea TVA pas cu pas
Ajustarea TVA pas cu pas

Vezi detaliiDe asemenea, nu se aplica cota redusa a taxei pentru livrarea de carti, ziare si reviste, in cazul in care acestea sunt furnizate pe cale electronica, operatiunile fiind considerate prestari de servicii conform art. 11 din Regulamentul Consiliului 1.777/2005 de stabilire a masurilor de punere in aplicare a Directivei 77/388/CEE privind sistemul comun privind taxa pe valoarea adaugata".
Autor: Infotva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Studiu de caz: Ce cota se aplica revistelor in care ponderea veniturilor provine din publicitate?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA
Atentie contabili!
Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]
Atentie contabili!
NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016