Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
O societate comerciala cu raspundere limitata, persoana impozabila stabilita in Romania, inregistrata in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, cumpara diverse scule, obiecte de inventar ...
Conform art. 128 alin. (1) din Codul fiscal, este considerata livrare de bunuri transferul dreptului de a dispune de bunuri ca si un proprietar.
De asemenea, conform art. 128 alin. (6) din Codul fiscal, in cazul a doua sau mai multe transferuri succesive ale dreptului de proprietate asupra unui bun, fiecare transfer este considerat o livrare separata a bunului, chiar daca bunul este transportat direct beneficiarului final.
Societatea comerciala cu raspundere limitata a primit de la furnizor o facturi pe numele sau pentru livrarile de bunuri realizate in beneficiul sau si nu in beneficiul societatii-mama din strainatate, facturile fiind achitate furnizorilor de catre societatea comerciala cu raspundere limitata din Romania, caz in care nu au loc livrari succesive de bunuri, in sensul art. 128 alin. (6) din Codul fiscal.
Daca societatea-mama din strainatate a acceptat sa suporte costurile bunurilor achizitionate de catre societatea comerciala cu raspundere limitata din Romania fara sa primeasca un avantaj, in conformitate cu prevederile art. 155 alin. (1) din Codul fiscal, nu se poate emite factura pentru decontarea acestor costuri deoarece nu reprezinta livrari de bunuri sau prestari de servicii, in sensul art. 128 alin. (1) si art. 129 alin. (1) din Codul fiscal Prin urmare decontarea sumelor reprezentand contravaloarea fara sau cu TVA aferenta achizitiilor de scule si obiecte de inventar trebuie consemnata intr-un alt document, respectiv in documentul de incasare la societatea comerciala cu raspundere limitata din Romania care incaseaza sumele si un document de plata la societatea-mama care a platit sumele respective, iar pentru a stabili natura economica a sumelor decontate trebuie intocmit un alt document din care sa rezulte suportarea de catre societatea-mama fara sa obtina un avantaj de la societatea comerciala cu raspundere limitata din Romania a costurilor respective.
Daca se considera livrari de bunuri si se emite factura atunci se pastreaza regimul de taxa pe valoarea adaugata de la livrarea efectuata de funizori catre societatea comerciala cu raspundere limitata din Romania si se colecteaza taxa pe valoarea adaugata corespunzator bazei de impozitare determinate conform art. 137 din Codul fiscal, iar socitatea-mama va dispune de bunuri ca si un proprietar, chiar daca bunurile sunt folosite de societatea comerciala cu raspundere limitata din Romania.
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin Editurii Rentrop & Straton. Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: "Sursa: Portalul infoTVA.ro" si link catre www.infotva.ro. In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Achizitie autoturism. Deductibilitatea TVA si a cheltuielilor cu combustibilulOrdine stingere datorii TVA la incasareNoile modificari din Codul fiscal. Incepand cu 1 ianuarie 2015ORDIN AL ANAF Nr. 4 din 2010Cod de TVA anulat din oficiu, declaratii fiscale si informative, inregistrari contabileUltimele articole
Redobandirea codului de TVA dupa anulare. Ce trebuie sa stiiVineri, 27 decembrie 2024, termenul limita de depunere a declaratiei 390 VIESDe la 1 ianuarie 2025 declaratia D406 devine obligatorie si pentru firmele miciControale antifrauda: Inspectorii au descoperit o schema frauduloasa cu caracter transfrontalier privind TVANoutati fiscale 2025. Ce modificari apar in privinta TVAArticole similare
Venituri neimpozabile la calculul profitului impozabil. Documentar fiscalRefacturare bunuri catre SOCIETATE-MAMAPersoane afiliate. Ce inseamna d.p.d.v. contabil si fiscal? Cum se completeaza situatiile financiare anuale?Norme codul fiscal 2008 Titlul II Capitolul IILegislatie: Aprobarea Instructiunii nr. 5 pe 2009 pentru modificarea si completarea Instructiunii nr. 11 pe 2005 privind inregistrarea grupurilor la Comisia Nationala a Valorilor MobiliareUltimele articole
Criterii in functie de care firmele sunt obligate sa intocmeasca Situatii financiare consolidateVa fi majorata cota impozitului pe dividende de la 5% la 8%. Conditii pentru acordarea regimului de scutireImpozitul pe profit INAINTE si DUPA modificarile aduse de OG 8/2021 Codului FiscalBilanturile contabile aplicabile operatorilor economici vor fi modificate de MFPRaportari semestriale consolidate. Este OBLIGATORIE intocmirea si depunerea lor la ANAF?Articole similare
Stock option plan. Ce tratament fiscal aplicam?Totul despre regimul special aplicat de o agentie de turismNoutati legislatie Fiscala 28 iulie - 01 august 2008 - Monitorul OficialS-a votat limitarea comisioanelor interbancare la operatiunile cu carduri​De ce are nevoie firma ta de contabilitate fiscala profesionalaUltimele articole
Schema de ajutor introdusa prin HG 300/2024. Bugetul va fi suplimentat cu 750 milioane leiModificari IMPORTANTE aduse impozitului pe profit, suplimentar si pe veniturile microE-Transport: Cum se declara valoarea totala a bunurilor pentru obtinerea codului UITNoi masuri fiscale, adoptate de Guvern! D212 inteligenta, norme impozit micro si pe profit, sprijinirea IMM-urilorImplementare sistem E-Sigiliu. Este deja in vigoare din ianuarie 2024?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"