Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Salariul mediu net a fost de 1339 lei in august, cu -1,2% mai mic decat in iulie 2010

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Oct. 2010
Tags: ins, salarii, concedii

Castigul salarial mediu nominal net a fost in august de 1.339 lei, inscadere cu 16 lei (-1,2%) fata de luna iulie, potrivit InstitutuluiNational de Statistica (INS).Fata de nivelul de 1.339 lei al ...

Castigul salarial mediu nominal net a fost in august de 1.339 lei, in scadere cu 16 lei (-1,2%) fata de luna iulie, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

Fata de nivelul de 1.339 lei al salariului mediu net, cel mediu nominal brut a fost in august de 1.846 lei, tot cu -1,2% mai mic fata de luna precedenta.

Comparativ cu luna august a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a scazut cu 0,7%. Indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a fost de 92,3%.

Cea mai mare scadere a salariului mediu net in sectorul bugetar in lunile iulie si august, dupa aplicarea reducerilor pentru restabilirea echilibrului bugetar, a fost de 25% in invatamant, 20% in sanatate si asistenta sociala si 13,9% in administratie publica, fata de nivelul din iunie 2010. In sectorul bugetar s-au inregistrat scaderi ale castigului salarial mediu net in august fata de luna precedenta in activitatile de invatamant (-6,2%), sanatate si asistenta sociala (-0,5%). In activitatea de administratie publica, castigul salarial mediu net a crescut cu 1,2% in luna august ca urmare a acordarii, in unele institutii publice, a primelor de vacanta ori a sumelor din alte fornduri (inclusiv pentru perioade anterioare).

Conform INS, cele mai semnificative scaderi ale castigului salarial mediu net, din sectorul economic, s-au inregistrat in fabricarea produselor din tutun (-7%), in fabricarea produselor textile, fabricarea substantelor si a produselor chimice, tabacirea si finisarea pieilor (inclusiv fabricarea articolelor de voiaj si marochinarie, harnasamentelor si incaltamintei; prepararea si vopsirea blanurilor), industria metalurgica, extractia minereurilor metalifere (intre -4% si -5%). Scaderi intre -3% si -4% au fost consemnate in productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, intermedieri financiare (cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii).

Cresteri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat in sectorul economic, ca urmare a acordarii de premii ocazionale (inclusiv prime de vacanta si prime pentru 'ziua minerului'), platii concediilor de odihna din fondul de salarii, platii sumelor din alte fonduri (inclusiv tichete de masa si tichete cadou), dar si realizarilor de productii ori incasarilor mai mari (functie de contracte), a revenirilor din concedii fara plata ori din somaj tehnic, a disponibilizarilor de personal cu salarii mici.

Salariul mediu net a fost mai mare in august decat in iulie cu 9,9% in activitati de editare si cu 9,5% in activitati extractive . Cresteri de 4% pana la 8% au fost consemnate si in activitati de productie cinematografica, video si de programe de televiziune, inclusiv inregistrari audio si activitati de editare muzicala, extractia carbunelui superior si inferior, extractia petrolului brut si a gazelor naturale, iar in servicii in tehnologia informatiei (inclusiv activitati de servicii informatice) si fabricarea bauturilor, cresterea salariala a fost cuprinsa intre 2% si 3%.

Sursa: AGERPRES

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Salariul mediu net a fost de 1339 lei in august, cu -1,2% mai mic decat in iulie 2010":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016