Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Care sunt noile plafoane fiscale utilizate in anul 2018?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Apr. 2018
Tags: plafoane fiscale 2017, cifra de afaceri, inregistrarea ca platitor de impozit, inregistrarea in scopuri de tva

Va prezentam toate plafoanele fiscale utilizate in 2018, conform informatiilor oficiale transmise de autoritatile fiscale: plafonul pentru incadrarea la microintreprinderi, plafonul pentru a te inregistra ca platitor de TVA, plafonul pentru trecerea de la TVA la incasare la TVA normal, achizitiile intracomunitare de bunuri ce nu sunt considerate operatiuni impozabile in Romania, plafonul pentru trecerea de la platitor trimestrial de tva la platitor lunar, determinarea venitului net in sistem real si locul livrarii de bunuri: vanzari la distanta.

1. Plafonul pentru incadrarea la microintreprinderi

Cifra de afaceri sub 1.000.000 de euro (cursul de schimb pentru determinarea echivalentului in euro este cel de la inchiderea exercitiului financiar precedent, la 31.12.2017 a fost de 4,6597), prin urmare: plafonul este 4.659.700 lei.

2. Plafonul pentru a te inregistra ca platitor de tva

Cifra de afaceri: 88.500 de euro.

Conform Codului fiscal, persoana impozabila stabilita in Romania a carei cifra de afaceri anuala, declarata sau realizata, este inferioara plafonului de 88.500 de euro, al carui echivalent in lei se stabileste la cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data aderarii si se rotunjeste la urmatoarea mie, respectiv 300.000 de lei, poate aplica scutirea de TVA (regim special de scutire).

3. Plafonul pentru trecerea de la TVA la incasare la TVA normal

Cifra de afaceri: 2.250.000 lei.

4. Achizitiile intracomunitare de bunuri ce nu sunt considerate operatiuni impozabile in Romania

Potrivit legislatiei fiscale, achizitiile intracomunitare de bunuri care indeplinesc printre altele si conditia ca valoarea totala a acestor achizitii intracomunitare nu depaseste pe parcursul anului calendaristic curent sau nu a depasit pe parcursul anului calendaristic anterior plafonul de 10.000 de euro, echivalentul a 34.000 de lei (suma se calculeaza pe baza cursului valutar de schimb comunicat de BNR la data aderarii).

5. Plafonul pentru trecerea de la platitor trimestrial de tva la platitor lunar

Cifra de afaceri de 100.000 de euro (contravaloarea in lei se determina pe baza cursului de schimb comunicat de BNR valabil pentru data de 31 decembrie a anului 2017 respectiv 4,6597). Astfel plafonul la 2018 este de 465.970 lei.

6. Determinarea venitului net in sistem real

Contribuabilii pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit, care in anul fiscal anterior au inregistrat un venit brut anual mai mare decat echivalentul in lei al sumei de 100.000 de euro, incepand cu anul fiscal urmator, au obligatia determinarii venitului net anual in sistem real. (Cursul de schimb valutar utilizat pentru determinarea echivalentului in lei al sumei de 100.000 de euro este cursul de schimb mediu anual comunicat de BNR, la sfarsitul anului fiscal 2017).

7. Locul livrarii de bunuri: vanzari la distanta

Plafonul pentru vanzari la distanta este de 35.000 de euro, echivalentul in lei fiind 118.000 lei, la cursul de schimb valutar comunicat de BNR la data aderarii.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Care sunt noile plafoane fiscale utilizate in anul 2018?":
Rating:

Nota: 3.3 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016