Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cu ce va fi inlocuita taxa auto. Afla cine va plati in plus

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Ian. 2013 Exclusiv
Tags: taxa auto, taxa de inmatriculare, timbru de mediu, vehicule poluante

Conform celor mai recente declaratii facute de premierul Victor Ponta, taxa de prima inmatriculare va fi inlocuita cu un timbru de mediu pentru care persoanele care detin vehicule vechi si poluante ar urma sa plateasca mai mult. In schimb, proprietarii de masini noi vor plati mai putin sau chiar deloc in cazul masinilor hibride electrice, informeaza Mediafax.



Premierul a precizat, in sedinta de vineri, ca plata pentru acest timbru de mediu va fi calculata in functie de emisia de noxe si capacitatea cilindrica a vehiculului.

Taxa de prima vanzare auto, suspendata de fostul Guvern doar pana la inceputul acestui an, este din nou obligatorie incepand cu 1 ianuarie, Executivul urmand insa sa analizeze aceasta situatie.

In luna octombrie, premierul Victor Ponta a anuntat ca sistemul de taxare a proprietarilor de autovehicule va fi modificat incepand cu anul viitor, prin inlocuirea actualei taxe de prima inmatriculare cu o taxa de mediu, calculata in functie de nivelul de poluare, dar care sa nu fie mai mare decat pretul autoturismului.

El a precizat atunci ca un grup de lucru format la nivelul ministerelor Finantelor si Mediului analizeaza in prezent variantele pentru noul sistem de taxare, care sa incurajeze achizitionarea masinilor noi si nepoluante, si ca va fi solicitat acordul Comisiei Europene astfel incat noua taxa care sa fie introdusa de la 1 ianuarie 2013.

Saptamana trecuta, la audierile din Parlament pentru validarea in postul de ministru al Mediului, Rovana Plumb a spus ca taxa auto este o problema sensibila asupra careia se vor aduce precizari noi dupa finalizarea bugetului, ea sustinand ca aceasta sa fie o taxa de mediu, stabilita in functie de nivelul de poluare.

Sursa: Mediafax
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cu ce va fi inlocuita taxa auto. Afla cine va plati in plus":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016