keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Pana la 25 octombrie 2017 se achita prima rata din impozitul pe venitul din activitati agricole si CASS

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 19 Oct. 2017 Exclusiv
Tags: venituri activitati agricole, impozitul pe venit, 25 octombrie, cass

Miercuri, 25 octombrie 2017, este termenul limita de plata a 50% din impozitul pe venit si a contributiei de asigurari sociale de sanatate datorate de contribuabilii care obtin venituri din activitati agricole stabilite pe baza de norma de venit.

Veniturile din activitati agricole sunt veniturile obtinute din desfasurarea, in mod individual sau intr-o forma de asociere fara personalitate juridica, a: cultivarii produselor agricole vegetale, exploatarii plantatiilor viticole, pomicole, arbustilor fructiferi si altele asemenea, cresterii si exploatarii animalelor detinute cu orice titlu, inclusiv cele luate in arenda, precum si valorificarii produselor de origine animala, in stare naturala.
 
Impozitul pe venitul din activitati agricole se calculeaza de organul fiscal competent in baza declaratiei 221 "Declaratia privind veniturile din activitati agricole impuse pe norme de venit" depuse de contribuabili pana la data de 25 mai inclusiv, pentru anul in curs, prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului anual din activitati agricole stabilit pe baza normei anuale de venit, impozitul fiind final.
 
Veniturile din activitati agricole sunt impozabile potrivit limitelor prevazute la art.105, alin.(2) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, indiferent daca se face sau nu dovada valorificarii produselor.
 
Normele de venit se stabilesc pe unitatea de suprafata (ha)/cap de animal/familie de albine pentru categoriile de produse vegetale si animalele prevazute de Codul fiscal si se propun de catre entitatile publice mandatate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pe baza metodologiei stabilite prin hotarare a Guvernului, se aproba si se publica de catre directiile generale regionale ale finantelor publice, pana cel tarziu la data de 15 februarie a anului pentru care se aplica aceste norme de venit.
 
Impozitul pe venitul din activitati agricole, cat si contributia de asigurari de sanatate datorata, se stabilesc de organul fiscal de domiciliu prin decizie de impunere anuala, comunicata contribuabililor potrivit prevederilor Legii nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Plata impozitului anual si a contributiei de asigurari sociale de sanatate stabilite conform deciziei de impunere anuale se efectueaza in doua rate egale, astfel:
• 50% pana la data de 25 octombrie inclusiv ;
• 50% pana la data de 15 decembrie inclusiv.
 
Normele de venit pe anul 2017 utilizate pentru impunerea veniturilor din activitati agricole pot fi vizualizate aici.
 
 
 
Sursa: AJFP Olt
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016