keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Documentar fiscal: Ce reguli respectam privind depunerea formularului 221?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Mai. 2013 Exclusiv
Tags: formulare impozite, formularul 221, venituri activitati agricole, 27 mai 2013, asociere

Redam mai jos normele actuale privind depunerea formularului 221 "Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse pe norme de venit" si va reamintim ca acesta are termen de depunere luni, 27 mai a.c.



Precizam totodata ca formularul 221 se poate procura:

- de la sediul unitatii fiscale in a carei raza teritoriala contribuabilul are adresa unde isi are domiciliul, potrivit legii sau adresa unde locuieste efectiv, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania;

- de la sediul unitatii fiscale in a carei raza teritoriala se afla sursa de venit, pentru ceilalti contribuabili persoane fizice.

- de la sediul unitatii fiscale la care asocierea este inregistrata in evidenta fiscala;

- prin  descarcarcarea de pe website-ul ANAF, de la adresa www.anaf.ro, sectiunea Asistenta contribuabili/Formulare si programe utile/Toate formularele cu explicatii.


Declararea veniturilor

Au obligatia de a depune formularul 221 "Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse pe norme de venit":

- persoanele fizice care realizeaza, in mod individual, venituri din Romania, din activitati agricole pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit, provenind din: cultivarea produselor agricole vegetale; exploatarea  pepinierelor viticole, pomicole si altele asemenea; cresterea si exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animala, in stare naturala;  

Asocierile fara personalitate juridica, pentru veniturile din activitati agricole realizate la nivel de asociere si pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit.

Obligatiile declarative se indeplinesc de catre asociatul care raspunde pentru indeplinirea obligatiilor asociatiei fata de autoritatile publice.

Atentie! In cazul in care un contribuabil obtine venituri din activitati agricole atat individual, cat si ca membru al unei asocieri fara  personalitate juridica, are obligatia depunerii formularului 221 numai pentru veniturile obtinute individual.

Depunerea formularului 221

1. In situatia in care activitatea se desfasoara in mod individual, depunerea se face la:

a) organul fiscal in a carui raza teritoriala contribuabilul are adresa unde isi are domiciliul, potrivit legii sau adresa unde locuieste efectiv, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania;

b) organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla sursa de venit, pentru ceilalti contribuabili persoane fizice.

 2. In cazul in care activitatea se desfasoara in cadrul unei asocieri fara personalitate juridica, depunerea se face la organul fiscal la care asocierea este luata in evidenta fiscala.

 

Alte precizari

Pentru informatii suplimentare, contribuabilii au posibilitatea:


-  accesarii site-urilor ANAF,  la adresa www.anaf.ro.

-  apelarii numerelor de telefon: 0250.731.707 "Telefonul contribuabilului" si 0314.039.160 "Centrul de asistenta al contribuabilului".

Sursa: DGFP Valcea


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016