Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Trecere la perioada fiscala luna calendaristica ca urmare a unei achizitii intracomunitare de bunuri. Depunerea D394

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Iun. 2021 Exclusiv
Tags: d394, achizitie intracomunitara de bunuri, trecere la perioada fiscala luna calendaristica

O societate platitoare de TVA, cu perioada fiscala de declarare trimestrial, face o achizitie intracomunitara si devine platitoare de TVA lunar, incepand cu data de 01.06.2021.

Depune D300 pentru perioada aprilie-mai 2021, urmana sa mai depuna o D300 pentru mai 2021. 
Intrebare. Pe ce perioade depune D 394? Cate una pentru aprile, mai si iunie? Multumesc anticipat. 
 

Raspunsul consultantului fiscal Constanta Popa: 
 

Pana pe 25 iunie 2021 inclusiv societatea trebuie sa depuna decontul de TVA D300 pentru lunile aprilie 2021 si mai 2021 conform art. 322 alin. (7) lit. b) din Codul fiscal care prevede ca primele doua luni ale trimestrului respectiv vor constitui o perioada fiscala distincta, pentru care persoana impozabila va avea obligatia depunerii unui decont de TVA.
 
In ceea ce priveste declaratia informativa D394, din instructiunile de completare a declaratiei reiese ca aceasta se depune la organul fiscal competent pana in data de 30 inclusiv a lunii urmatoare incheierii perioadei de raportare, declarate pentru depunerea decontului (luna, trimestrul etc.), inclusiv daca in aceasta perioada nu au fost realizate operatiuni de natura celor care fac obiectul declaratiei. Reiese ca depunerea declaratiei D394 urmeaza depunerea decontului D300, astfel ca societatea va depune declaratia informativa D394 pe lunile aprilie 2021 si mai 2021 (cumulat) pana pe data de 30 iunie 2021, urmand ca dupa aceasta data sa o depuna lunar (ca si decontul de TVA).



Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Trecere la perioada fiscala luna calendaristica ca urmare a unei achizitii intracomunitare de bunuri. Depunerea D394":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016