Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Editorial - Ca nuca-n peretele de carton

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Oct. 2010
Tags: bani, banci, restante

Restantele pe care romanii le au catre banci cresc de la luna la luna. Astfel, in august, valoarea creditelor restante a ajuns la 4,9 miliarde de lei, cu peste 250 de milioane de lei mai mult fata de ...

Restantele pe care romanii le au catre banci cresc de la luna la luna. Astfel, in august, valoarea creditelor restante a ajuns la 4,9 miliarde de lei, cu peste 250 de milioane de lei mai mult fata de iulie.

Comparativ cu luna august a anului trecut, restantele populatiei s-au umflat de la 2,2 miliarde de lei, la aproape 4,9 miliarde de lei, adica de peste doua ori. Nu mai putin de 728.000 de concetateni au restante, in timp ce numarul creditelor cu intarzieri de peste 30 de zile se apropie de 1,1 milioane. Totodata, valoarea medie a unei restante a crescut la 6.700 de lei, de la 3.500 de lei, in 2009.

Pe aceste fond, in "ajun" de program Prima Casa... 3, una dintre bancile noastre sare, pe micile ecrane (mai ales pe cele "mute" din metrou), cu o noua reclama. In aceasta, cunoastem o familie care isi cauta si ea un salas, o casa, un acoperis sub care sa stea fara sa mai dea chirie luna de luna.

Reclama pare ca este filmata prin... filtre si arata cam ca un spot al anilor '90 scos de la naftalina. In acest registru, o ea si un el intra-ntr-un apartament. Sunt loviti ca de trasnet de dragostea pentru acel spatiu interior care nu are absolut nimic special, mai ales ca se vede de la o posta ca este vorba de niste "pereti" confectionati intr-un studio de televiziune. Si cam asa se potriveste si reclama cu actuala piata imobiliara: ca nuca-n peretele studioului.

Dar protagonistii sunt in extaz. Se descalta imediat, basca isi mai pun si periutele de dinti intr-un pahar aflat in baie. Oare cati oameni umbla cu periutele de dinti la ei?
In afara de asta, sar cu banii de zici ca acestia le cresc in copacii din drumul spre noua locuinta sau ca ciorapii ei au mai multe mii de euro decat DEN-i.

In aceasta atmosfera de extaz imibiliar, incarcata de superoptimism ca norii de ploaie, vine (asta numai in variante pentru metrou) si sloganul care ne spune ca "unii se hotarasc imediat". Pai, tocmai asta a si fost si este problema celor care au luat credit(e) cu duiumul in anii anteriori: s-au hotarat imediat...

Alexandra Stanescu
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Editorial - Ca nuca-n peretele de carton ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016