Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Hartuirea si discriminarea la locul de munca, redefinite in codul muncii. Sunt sanctionate cu amenzi de pana la 20.000 lei!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Iul. 2020 Exclusiv
Tags: modificare codul muncii, amenzi, discriminare la locul de munca

Inspectoratul Teritorial de Munca Arad a transmis recent o informare cu privire la noile completari si modificari ale Codului Muncii, referitoare la hartuirea si discriminarea salariatilor.

Legea nr. 151 din 23 iulie 2020, publicata in Monitorul Oficial nr. 658 din 24 iulie 2020 aduce completari si modificari Codului Muncii in ceea ce priveste discriminarea salariatilor.
 
Astfel, orice discriminare directa sau indirecta fata de un salariat, exercitata prin asociere, harţuire sau fapta de victimizare, bazata pe criteriul de rasa, cetaţenie, etnie, culoare, limba, religie, origine sociala, trasaturi genetice, sex, orientare sexuala, varsta, handicap, boala cronica necontagioasa, infectare cu HIV, opţiune politica, situatie sau responsabilitate familiala, apartenenţa ori activitate sindicala, apartenenţa la o categorie defavorizata, este strict interzisa.
 
De asemenea, este interzisa neacordarea, restrangerea sau inlaturarea recunoasterii sau exercitarii drepturilor prevazute de legislatia muncii precum si orice prevedere, actiune sau practica aparent neutra, care are ca efect dezavantajarea unei persoane fata de o alta, sau concedierea salariatilor, in baza unuia din criteriile enuntate mai sus.
 
Sanctionabila este si exercitarea hartuirii sau a discriminarii prin asociere, care are ca efect lezarea demnitatii unei persoane, creand un mediu intimidant, ostil, degradant, umilitor sau ofensator.
 
Inspectorii de munca atrag atentia angajatorilor sa aiba in vedere aceste noi reglementari, intrucat pentru o productivitate sporita este nevoie de un mediu de lucru adecvat, in conditii de nediscriminare si protectie a salariatilor.
 
Exercitarea discriminarii directe sau indirecte, a hartuirii la locul de munca constituie contraventie, fapta fiind sanctionata cu amenda de la 1.000 lei la 20.000 lei.
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Hartuirea si discriminarea la locul de munca, redefinite in codul muncii. Sunt sanctionate cu amenzi de pana la 20.000 lei!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016